2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Pandora Mod

Az Avatarért való rajongásom egy Pandora témájú casemod készítésében öltött testet...

[ ÚJ TESZT ]

Fénycsövek, LED-ek, festékek és UV-fényes gondok

A festék elméletben megvolt, már csak a rendes megvilágítással és a fényforrások elrejtésével kellett foglalkoznom (gondoltam én naivan).

Az UV-fény a PC-től sincs annyira messze, mert hidegkatódcsöves kivitelben bárki beszerelheti a gépébe néhány perc alatt. De az nem mindenre megoldás! Én el akartam rejteni a fényforrásokat és kellően túl sokat beépíteni, hogy egy közepesen megvilágított szobában is lehessen látni az izzást! Mivel a katódcsövekkel nem lehetett mindent megoldani, így „csak” 6 darabot szereltem be.

Az általam megálmodott végeredményhez és az Avatarban látott illúzió megközelítéséhez több kellett. További 34 db magasfényű UV LED-et használtam fel a megvilágításhoz. Ezeket próbanyákon szorosan egymás mellé forrasztottam, és vékony, világító oszlopokat készítettem belőlük. Nyolc ilyen oszlop van elrejtve, a növényzetben szétszórva és két darab bekötve a PWR LED helyett.

A képeken LED-ek és fénycsövek látszanak (vagy éppen nem látszanak :P)

A fényekkel elméletben végeztem, a festék is megvolt, csak jött egy érdekes felfedezés. Mégpedig az, hogy a különböző színű festékek másképp viselkednek a LED-es megvilágításnál, és másképp az UV-s katódcsöves megvilágításnál. Volt, ami csak az egyikre, és volt, ami csak a másikra reagált megfelelően. Ezzel többletmunkám lett a kerttervezéssel.

Ezután határoztam el, hogy kell még egy harmadik típusú UV fényforrás is. Eleinte egy kicsi UV fénycsőre gondoltam (vannak ~20 cm-esek), de Zoványinál találtam egy remek alternatívát.

Közben a külső tápot is módosítottam, mert kontakthibás volt a bemenet, és mivel vezeték nélkül úgysem megy a gép, így fixen bekötöttem a kábelt. Szétszed, kiforrasz, letisztáz, az új kábelnek foglalat, összeszerelés és a végeredmény (közel gyári :P ):

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Antec-ASUS-NVIDIA

    2013-as Veletech moddingverseny nyereményház átalakításának története. Jelige: családon belül marad!

  • O.A.C - OpenAirCase

    Nyitott kivitelű számítógépház tervezési folyamata lézervágó berendezésre és casecon versenyre hangolva.

  • voland-féle casemod

    A 2014-es Veletech moddingversenyre épülő gépem alapját egy CoolerMaster Elite 335 ház adja - és sok-sok munka.

  • Fóliázás, de hogyan is?

    A fólia, a tisztítószer, a vágószerszám és a melegítőeszköz mellett sok dolog kell, ami a boltban nem beszerezhető.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.