2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Bacsis fülei kiállítása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Több hetes felkészülés után sikerrel vettük a fülei BRSZK-t, amelynek kiállított gépeiből én kilencért feleltem.

[ ÚJ TESZT ]

Vasárnap

Vasárnap már volt egy kis időm csinálni pár képet és videót. A világítás hiányossága miatt nem lettek a legjobbak, és nem is volt sok időm arra, hogy összevágjak belőlük egy ütős videót. Így csak szimplán egymás után rakva láthatjátok a kis csapatot reggel nyitás előtt, az én részlegemet, az első egy órát és Bacsis tárlatvezetését az alábbi videón.

A kevesebb látogató mellett végre jutott idő kicsit kikapcsolódni, játszani egy kört, és többet beszélgetni. Szóval a vasárnap lazábbra, családiasabbra sikerült. Ez jól jött, mert már fáradtabbak voltunk mindannyian. A nap végére sikerült összeszedni, hogy mi érdekelte az embereket:

- Az élbolyban a szokásos Amiga-C64 páros végzett. A top 4 játék: Dyna Blaster, Cannon Fodder, Commando, Wizard of Wor…A Dyna-t tovább lehet fejleszteni, akár öten is robbantgathatnak egyszerre, csak elég joystick és splitter kábel kell hozzá. Egy elég nagy kijelző sem fog ártani, de majd meglátjuk, mire futja.
- A második csoport vegyes volt: A Plus/4 a Pets Rescue-val egész sok embert érdekelt, főként a fiatalságnak tetszett. Érdekes módon a HT-1080Z-vel is sokan játszottak, a Galaxy Invasion elég sikeres volt. Még ide sorolható a Spectrum is, amin a Lode Runner, Boulderdash és még pár másik klasszikus volt a menő.
- A kicsit jobban leszakadó csapatot a TVC, a Primo és az Enterprise alkotta. A TVC-t többen is kipróbálták, mondván, ilyet használtak otthon, a szomszédban vagy az iskolában. A Primóhoz jobb programot kellett volna választani, a mellette lévő HT ellopta az embereket. Jövőre beforrasztom a joystick és a floppy interface-t is. Ettől függetlenül nem mondanám sikertelennek, mert volt olyan, aki a régi BASIC tudását frissítette rajta. Az Enterprise esetében is a jobb programválaszték segített volna, de ketten is kimondottan “Őt” akarták, szóval megérte elvinni.

Zárás után következett a 0. nap visszafelé. Mindent bepakolni az autóba, hazavezetni és kipakolni a gépeket. Persze este 9-kor már nem raktam semmit sem a helyére, csak behánytam oda, ahol volt egy talpalatnyi szabad felület. Ez vissza is ütött, mert napokig tartott a rendrakás. A végellenőrzés viszont szolgált egy pozitív meglepetéssel. Az STe első próbálkozásra bekapcsolt, és azóta is rendben működik. Talán csak a fülei áram nem jött be neki?

Remélem, nektek tetszett a kiállítás. Ha minden jól megy, akkor Bacsis vezetésével jövőre ismét nekifutunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Kompozit videókonverterek

    A régi mikroszámítógépekhez jól jön egy kompozit videokonverter, amivel monitorra tudjuk kötni a gépet.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.