2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Bacsis fülei kiállítása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Több hetes felkészülés után sikerrel vettük a fülei BRSZK-t, amelynek kiállított gépeiből én kilencért feleltem.

[ ÚJ TESZT ]

Felkészülés

A gépek előkészítése nagyobb falatnak bizonyult, mint először gondoltam. Bár hetekig készülődtem, így is csak az utolsó pillanatban sikerült végezni. Szerencsére idén kicsit korábban fogtam neki, de a tavalyihoz képest kétszer annyit kellett átnézni. Mindegyik gépet a “használatra kész” polcról vettem le, mégis napokat töltöttem el velük. Hogy mi vitte el az időt? A bekapcsoláshoz elő kellett keresni a kábeleket, tápot, adathordozót. Csak a játékok átválogatása ki tudott tölteni egy estét. Ezt követte egy kis burn-in teszt. Pár óra játék, demók futtatása. Néhány esetben a gép javítása után kezdhettem előlről a tesztet. Az apróságok is tovább tartottak, mint amire számítottam. 9 géphez a joystickok átnézése 3 estémet vitte el, végül kb. 3 tucatból szedtem össze 10-12 darabot. Az utolsó hét az újraellenőrzéssel és simításokkal telt el. Természetesen ez sem ment simán.

A kiállítás előtti nap szinte csak pakolásból állt. Délelőtt bepakoltam az autóba. A monitorok, kábelek és gépek legalább 250 kg-ot nyomtak, de a legrosszabb a sok apró és törékeny csetresz volt. A gépek érzékenyek, nem lehet csak úgy hűbelebalázs módjára bedobálni őket.

Ebéd után 1 óra vezetés a délutáni forgalomban volt a pihenés. Na jó, nem volt annyira pihentető az M7-es, de nem toltam a gépnek, mert egyben akartam megérkezni. Megérkezés és kis tanácskozás után jött a kipakolás, majd az összerakás, amit Bacsis fel is töltött a YouTube-ra.

Nagyjából este 11-ig dolgoztunk egy-két rövid szünetet beiktatva. Bacsis sok segítőt szervezett be, akik a pakolásban és a PC-k összerakásában is segítettek. Nélkülük nem végeztünk volna soha. Persze a régi gépekhez más nem nagyon nyúlt hozzá. Több helyen is improvizálni kellett, de szerencsére készültem. Bőven vittem tartalék kábeleket és más apróságot, ami jól jöhetett. Monitorokból kicsit hiány volt, ezért kompozit videó - VGA konverterekkel kellett megoldani a problémát. Viszont idén sem volt elég hosszabbító. Annyit vittem, ami elvileg elég kellett volna, hogy legyen, de nem adta ki. Bacsis 20 perc alatt lerabolta az otthoni készleteket, így megoldotta a tápellátás kérdését. A humán tápbevitelt pizzával oldottuk meg, de 2 óránál is többet kellett rá várnunk. Mire végeztünk, mindannyian hullafáradtak voltunk, és Bacsis másnap 8-tól tervezte a nyitás előtti revíziót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Kompozit videókonverterek

    A régi mikroszámítógépekhez jól jön egy kompozit videokonverter, amivel monitorra tudjuk kötni a gépet.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.