2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Az új Hardverapró - gondolatok

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kezdjük el már most emésztgetni a rövidesen megújuló Hardverapróval járó előnyöket és hátrányokat

[ ÚJ TESZT ]

Aki még nem tudná: hamarosan megújul a Hardverapró. Erről Parci ezen hozzászólásában
találtam én eddig a legtöbb részletet ezzel kapcsolatban.
Mindezt csak a miheztartás végett írtam, a jelen írás nem erről akar szólni. Hanem.

Íme pár további hozzászólás, ugyanabból a topikból:

És most szünet.
Mély, hosszan tartó, gondolkodós, sóhajtós szünet.

Nem nehéz megjósolni, hogy mi lesz itt, ha nem lesznek átvíve az eddig gyűjtött bizalompontok: hatalmas őrjöngés lesz, és kis híján elszabadul a pokol, ez tuti biztos. De a tömeg még nagyobb lesz, mint csak pusztán a felháborodottak. Egy csomóan ugyanis a PH! mellett törnek majd pálcát, és elkezdenek ellenérveket gyártani a méltatlankodók számára. Ebből pedig az következik, hogy lesz két fél, akik tudnak majd vitatkozni egymással.
Innentől pedig borítékolható egy újabb hatalmas flamewar...

***

Ezzel az írással segíteni szeretnék egy kicsit. Úgy szeretném ezt véghezvinni, hogy MÁR MOST, jó előre beindítom az agyakat, hogy így a tisztelt fórumközönség elkezdhesse emésztgetni, végiggondolni az ezzel kapcsolatban felmerülő érveket, és ellenérveket.* Az természetes dolog, hogy a nagy változások körül mindig nagy a felfordulás, és sok az ellenző, de ami biztos, hogy a változásokat nem lehet megállítani, így a kezelésük módja a legfontosabb. Ha már elő lesz emésztve egy kicsit ez a dolog a fórumtudatban, akkor talán könnyebb lesz az átállás, és kisebb a káosz.

*
- Hogy lehet ilyen szemét a PH?! Ezért gyűjtögettem a pirosaimat éveken keresztül?! Soha többet nem jövök ide, ez már biztos!!
- Miért lenne szemét, gondoljál már bele! Te mit csinálnál a helyükben?! Meg aztán ezentúl automatán kapni fogod a pirosakat, ha jól üzletelsz!

- Jobb lesz így, nyugi gyerekek. Úgyis ráfért már a ráncfelvarrás.
- Dehogy lesz jobb. Pont most b***ták el az egészet egy csomó felhasználó szemében. Pont attól volt a Hardverapró az ami, hogy itt azért többnyire számtech-közeli emberek hirdettek, vagyis olyanok, akik értenek is hozzá. Most meg ki lesz nyitva az egész a nagyvilág számára, egy populáris, felhígult *** lesz az egész. Ráadásul külsősök fejlesztették az egészet, a látványvilága is teljesen más mint amit eddig a PH!-nál megszoktunk - ez már nem az a PH! sajnos...

- Ők is profitorientált vállalkozás, ennek így kellett lennie. Inkább köszönjük meg, hogy eddig ingyen volt. A PH!-nak egy csomó mindenből nem volt profitja, a Hardverapróból sem, ellenben egy csomót kellett szívniuk vele...
- De áttételesen azért ebből is biztosan volt zsozsó. Sőt, a boltoknak már eddig is fizetnie kellett.
- Nah, pont a boltokról ne beszéljük, egy csomóan hagyományos felhasználóként hirdették a nagyon is üzletszerű tevékenységüket. Elenyésző azon boltok száma, akik tényleg fizettek is a hirdetésükért.

...és a többi, és a többi, amik nekem itt most eszembe sem jutnak.

***

Még egy fontos dolog: feltételezem, azért pártállástól függetlenül mindenki örülne neki, ha át lennének víve a sokszor hosszú évek alatt gyűjtött pirospontjai az új rendszerbe. Úgyhogy a konzultáció másik fontos témája szerintem ennek módja, az erre vonatkozó lehetőségek felderítése kell legyen! Tehát inkább dobja be mindenki a közösbe, hogy a maga részéről mit tud tenni az ügy érdekében, és valami konstruktív cél irányába törekedjünk, mintsem belefeledkezzünk az (amúgy is szinte értelmetlen) vitába, hogy jó-e mindez vagy rossz.

Szóval, kedves közönség: hajrá!
Csak ésszel, és - a fentiek szellemében - higgadtan, nyugodtan! Most még van idő! ;)

Maradok tisztelettel:
Wyll

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.