2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

ReactOS: letesztelve!

Update: A cikk elérhetőségi címe ne tévesszen meg senkit, kicsit benéztem a dolgot és egy másik helyére...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Update: A cikk elérhetőségi címe ne tévesszen meg senkit, kicsit benéztem a dolgot és egy másik helyére került. Elnézést érte! Törölni és újra kihozni a hozzászólások miatt nem akarom.

A minap beszélgettem haverommal, és akkor került szóba ez a különös operációs rendszer, a ReactOS. Úgy döntöttem megnézem magamnak, és letesztelem mit tud. Aztán mikor jobban körülnéztem, akkor láttam, hogy ollie már írt róla pár éve a ReactOS avagy a Microsoft végnapjai címmel. Mivel azóta eltelt egy kis idő, és ő inkább bemutatót írt, ezért mégis úgy döntöttem, hogy letesztelem, és megosztom a tapasztalatokat.

Röviden, hogy miről is van szó. Ez egy olyan operációs rendszernek készül, amely ingyenessége mellett a lehető legnagyobb kompatibilitást kíván nyújtani a microsoft operációs rendszereivel, sőt, kinézetre is próbálja a megszokott felületet visszaadni, hogy egy átlag felhasználónak fel se tűnjön, hogy nem a redmondiak operációs rendszere előtt ül.
Nem veszett el az ötlet, továbbra is dolgoznak rajta, ám a fent említett cikkben ekkora már az 1.0-ás verziót várták, ami egyenlőre még nem valósult meg. Jelenleg az alpha verziónak nevezhető 0.3.11-es érhető el.
A tesztem során igyekeztem úgy nézni a dolgokat, hogy ne a windows7 ellenfeleként vegyem gorcső alá, hanem egy átlagos felhasználást tartsak szem előtt, na és persze mint legfontosabb, a kompatibilitást vizsgáljam.

Nézzük!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.