2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

AverMedia LGP Lite használtteszt

Kicsi tömegének, csatolófelületének és egyszerű használatának köszönhetően egy remek vétel.

[ ÚJ TESZT ]

Unboxing

A képernyő rögzítése szoftveres úton nagyon kemény feladat egy számítógépnek. Gondoljunk bele, hogy minden képkockának minden pixelén a megjelenített színt egyenként fel kell jegyezni, ezt tömöríteni, majd ráírni a winchesterre. Ez idáig nem is probléma. De ha mondjuk mellette videójátékot szeretnék futtatni, arra már nem igazán lesz szabad processzorkapacitásunk. Eme rengeteg teendő közül kettőt vesz le a processzor hátáról egy capture card, vagyis egy rögzítőkártya.

Tehát adottak a felvevőkártyák, amelyekhez hozzájutni a mai világban nem nehéz. Két verzió található meg belőlük a piacon. A PCIe és az USB csatolófelületű. Nyilvánvaló, hogy a PCIe kártyák asztali gépekben használhatóak, amíg az USB-sek laptophoz kapcsolva lehetnek hű társaink.

Az a kártya, amit be szeretnék mutatni, egy ilyen külső darab. A doboz tetején feltűnnek nagy matricák, amik szerint Windows 10, Youtube és Twitch kompatibilis, valamint 1080p felvételre képes.

A csomagolás hátulja érdekes még, ott tételesen megkapjuk a támogatott felbontásokat, egy ábrát a portokról, valamint némi leírást.

Rengetegen kételkednek egy ilyen kütyü dimenzióiban, így egy vonalzó mellett lefotóztam, merre hány méter.

Tehát a kártyán találunk mind HDMI-ből, mind jackből egy be- és egy kimenetet. Mindenki megnyugodhat, a kártya elég sokszínűen tudja ezeket keverni. Át tudja ereszteni magán a hangot, valamint a jack kimeneten a HDMI-n érkező jelet is ki tudja küldeni. Azt fontos megemlítenem, hogy a kép 400 milliszekundumot késni fog, ezért célszerű átvezetni rajta a fejhallgatót is.

Az eszköz tetején található AverMedia logó gyorsgomb funkciót is betölt, lenyomva színe kékről vörösre változik. Ezzel jelzi nekünk a felvétel elindulását. Tud még más gesztusokat is, ezek nem variálhatók és legfeljebb a bootolást, vagy a mellékelt program elindulását jelzik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.