2016. augusztus 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

avast! Free Antivirus

Végre megérkezett a legújabb verziójú Avast!, igazi újdonságokkal!

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

avast! 5 Free Antivirus

Előszó

Az ingyenes Antivirusok piacán az Avast piacvezető, a maga - a vállalat saját állítása szerinti adat - 100 milliós felhasználói táborával. Jómagam is hosszú évekig voltam Avast illetve AVG felhasználó, amíg a védelmemet ingyenes védelmi szoftverek segítségével oldottam meg. A forduló pontot a Steam hozta el, hiszen mennél több játékot vásároltam Steamen, annál értékesebb lett az accountom, és egyre jobban éreztem úgy, hogy többre van szükségesem , ezért a régi nagy kedvencemhez a Symantechez fordultam , és komplett biztonsági csomagot licenceltem és azóta is valamint a jövőben is licencelni fogok . Közben változtak a dolgok, megjelent a Comodo Internet Security-is mely szintén ingyenes és ráadásul teljes biztonsági csomag, ami ugyan a 4.8-as Avast-ról nem mondható el - mármint ,hogy Internet Security lenne . A 4.8-as verziójú Avast! -nak két verziója volt, az ingyenes Home Edition, és a Fizetős Professional. Azonban a Fizetős verzió sem tartalmazott tűzfalat, a Home Edition pedig ugyanazt az adatbázist használta mint a Professional, így elmondható volt, hogy a piacon az ingyenes AV megoldások közül, az Avast nyújtott a legtöbbet hiszen minimális volt a különbség a Home Edition és a Professional között. A Professionalhoz járt terméktámogatás, és 24 órás ügyfélszolgálat, a Home Edition-höz meg nem, ahogyan azt Gorneck23 kolléga össze is foglalta a fórumban.

2010 január végén hosszas tesztelés után, végre elkészült az új Avast!, mely a 4.8-ast hívatott leváltani, és fő verziószámugrás eredményeként az ötöst kapta, és mely verzió e cikk alanya is. Nagyon szép GUI--t tervezetek a szoftvert fejlesztő Alwil szakemberei, és a tőle megszokott bőséges szolgáltatásokon felül, - a már megszokott ingyenes és fizetős Antivíruson túl - elkészült a tűzfallal is ellátott Internet Security változat is.

Csábító a gondolat, hogy majd egyszer szót ejtsek a komplett Avast Internet Securityről is részletesebben, de most még véletlenül sem szeretnék letérni az eredeti ösvényről mely a Free verzió megismeréséhez vezet.

Pár szó a vállalatról

Az Alwil Software-t 1991-ben alapították a Cseh köztársaságban. Bővebben : Wiki

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.