2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Audio-Video & Multimédia TREND 2012

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Beszámoló a 2012-es "hifisóról", vagy új nevén az Audio-Video & Multimedia Trend 2012 kiállításról.

[ ÚJ TESZT ]

Második oldal

Mátraalja - Clarus Audio

A tavalyi "masszírozós" élmény alapján inkább be sem mentem. Szerintem nem változott a rendszerükben semmi. Ugyanúgy dübörögtek a folyosó végén, mint előző évben.
No comment.

Hilton I. emelet - HiFi & High End

101 - Audio Partner - Sennheiser

Itt szinte az összes Sennheiser fejhallgatót ki lehetett próbálni az új fejhallgató erősítőjükkel. A forrás alsóbb kategóriában iPad volt. A 700-as és 800-as modelleket pedig LP-ről is meg lehetett fülelni. Számomra a 700-as tetszett a legjobban.

103 - Pixel Kft.

A helyiségben az Audioengine két aktív hangsugárzóját lehetett meghallgatni, valamint FiiO DAC-okat, füleserősítőket is fülügyre lehetett kapni.
Az Audioengine nagyobb doboza egész jó hangot mutatott, szép mélyekkel. Ilyen kis dobozokból egész jó teljesítmény. A hangminőségnek a vezeték nélküli átvitel itt sem tett jót, de nem akarom lehúzni ezzel. Az új 24 bites DAC is jelen volt, de ezt sem tudtam sajnos meghallgatni. Érdekes volt, hogy nagyon olcsó (akár teszkósnak is mondhatnám) kábelekkel kötötték be. Mindegy, PC mellé korrekt választás lehet, ha valakinek akad feleslegesen több, mint 100.000 forintja egy ilyen pár dobozra. És rendesen hajlandó bekábelezni.
A kisebb A2-es dobozok annyira aprók voltak (és mellesleg elfelejtették a hozzájuk tartozó állványra tenni), hogy nem is csodálkoztam a dobozhangon, amit mutattak. A FiiO termékeket nem tudtam meghallgatni, de korábbról az E10-est már ismerem és egyszer egy E17-est is sikerült már hallgatnom. Komoly kis szerkezetek, színeznek ugyan, de én szeretem.

105 - Teverzo Audio

Ebben a szobában egy elég komoly láncot állított ki a forgalmazó. Adam Tensor ember nagyságú hangsugárzók, Restek DAC, előerősítő és végfok, Acoustic Plan CS lemezjátszó. Az elektronika és a műsorforrás egy Creaktiv állványon foglaltak helyet. Az egész rendszert Silent Wire kábelekkel kötötték össze.

Komoly, nagyfiús hangzás jellemezte a láncot, jó sávszélekkel, egy kicsit eltúlzott és lomha mélytartománnyal. A hangszerhangok jók voltak, hallgatható, nyílt, nem fárasztó, nem tolakodó. A tér egész elfogadható, szépen betöltötte a szobát, bár nem volt az igazi a színpadkép és a hangszerek elhelyezése. Mindezek ellenére a kiállítás egyik üde színfoltja, ajánlom mindenki figyelmébe.

110 - Audio Mekka

Ez a helyiség két részből állt.
Az első, ajtóhoz közelebbi részben egy sztereó láncot hallgattam meg. A komponensek: forrásként itt is laptop szolgált, ami USB-s kapcsolaton keresztül kommunikált a Mission új, saját készítésű M-DAC-jával. Ezután két külön Mission végfok erősítette tovább a jelet, melyeket QED tápkábelek láttak el árammal. Az új Mission SX hangsugárzókat alap Mission hangfalkábelekkel kötötték be, nem tudom miért, de szerintem nem tett jót a hangzásnak.

A lánc szépen zenélgetett, kiegyenlített, kicsit magasba húzó hang, igazi Mission-ös karakter, kedvelem őket. Fedett, fátyolos volt a kép, de ezt a kábelezési hibához kötöttem. Szerintem többre is képesek ezek a dobozok. Az új végfokokhoz a későbbiekben várható saját, külön tápegység is, amivel az upgrade-elni vágyókat kívánják majd megcélozni.
Az első helyiségből nyílt egy második, ahol egy Mission MX házimozi szett került kiállításra MX-6-os frontokkal, Pioneer házimozi erősítővel hajtva, Pioneer BD-lejátszót használva forrásként. A képet egy szép nagy Sharp LCD TV szolgáltatta. A hangzás nekem tetszett, dinamikus, mozis, ez is igazi Mission-ös. Korrekt választás lehet sokunknak és koncertfelvételekkel sem vall szégyent.

111 - Audio-Technica

Szerintem nem kell nagyon bemutatnom, hogy itt mit láthattam, hallhattam. A szoba első részében az alacsonyabb kategóriás fejhallgatókat és utcai fülhallgatókat lehetett kipróbálni.
Ezek közül az új utcai zenehallgatáshoz szánt ATH-CK400i fülhallgatót próbáltam ki iPodról. Tetszett, nagyon dús, dinamikus mélyei vannak, egész mélyre megy, nagyon jók a szubbaszusok is, de ennek ellenére nem telepszik rá a közepekre, magasakra. Mély orientált, hallgatható, tetszett. Az ATH-M50-est is felkaptam pár percre. Nem hiába ajánlott kategória. Korrekt, zárt füles. Az ATH-900X nekem nagyon tetszett, élvezetes volt hallgatni. Magamutogatónak mondanám, meg akar győzni, le akar nyűgözni, de mégsem volt tolakodó. A tér már egészen jó volt, szépen "áramlott" a fejem körül.
A szoba másik részében a csúcskategóriás fejhallgatókat vehettem fülügyre. A forrás minden esetben laptop, vagy a legfelső kategóriás láncnál MacBook volt. A W1000X esetében a DAC, ha jól emlékszem egy Mission-féle M-DAC volt. De ebben nem vagyok biztos. A másik oldalon egy Lavry DAC szolgált, míg a két legdrágább modellt, a W3000ANV-t és a W5000-et már egy nagyon komoly Antelope Audio Zodiac+ DAC hajtotta meg. Nekem ezek közül a 3000-es, limitált kiadású fejhallgató tetszett a legjobban. Abszolút felső kategóriás hang, nagyon kényelmes viselet. Zenélt.

112 - Quiet Point

Ez egy érdekes szoba volt. A négy sarokba négy állványon négy Genelec 8130-as aktív monitor szolgáltatta a metrózajt.

A fülelés tárgyai nem ezek a három utas újdonságok voltak, hanem az Audio Technica új, aktív zajszűrős technológiával ellátott fejhallgatói, amik a külső zajokat érzékelve azzal ellentétes fázisú hangot bocsátanak a fülünkbe, így azok kioltják egymást. Az eljárás működőképes, tényleg hatékonyan tartotta "kint" a zajokat. A Genelec-ek meglepően élethűen adták vissza a budapesti metró zaját. Az ajtók döngése becsukáskor is egész hihető volt. Tetszett ez a kis teszt. Kár, hogy a Genelec-eken nem zenét tettek be "háttérzajnak".

114 - Digital Pro

Itt a Digital Pro gondozásában Bryston elektronikákkal kiszolgált sE Munro Egg 150 (tényleg tojás alakú) aktív stúdió monitorokat hallhattunk. Elsőre nagyon leírtam magamban ezeket a sugárzókat és az egész céget, mert amikor hallottam, akkor éppen olyan forrás szólt, ami elég dinamikátlan, csapnivaló hangzású volt. Semmi mélyet nem hallottam a dobozokból. Később visszatérve egy percre már egész más hangkép fogadott. Így az első benyomásom tekintsétek semmisnek. Később már nem tudtam behatóbban meghallgatni, így nem írnám le a márkát, amit egyébként a Dynaudio egyik tervező mérnöke alkotott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.