2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Auna AMP 9200 erősítő és AEG LB4711 hangfalpár

Az új hangrendszerem bemutatója sok mulatságos aprósággal, avagy a kis kínaiak mit el tudnak cseszni...

[ ÚJ TESZT ]

Működés, zenehallgatás, filmezés

Mindkét eszköz bő egy hónapja van meg. Nagyjából már bejáródtak. Ezen okokból tudok némileg nyilatkozni róla, bár amit nem hall más, azt úgyis hallania kellene, hogy tudjon nyilatkozni róla. A hallásunk meg nem egyforma úgysem. Tehát ebbe nem szeretnék különösebben belemenni.

Az erősítő a bekapcsoláskor egy Welcome felirattal fogad a kijelzőn, ami valami CD-s hifiből lett belerakva, de amire kell, arra jó itt benne. Ezután a relé átkapcsol és a végfok is aktív már. Alapzaj szinte semmi sincs, max. hangerőn sem. A hangerőt egyébként 0-64-ig lehet állítani. Ha nullára letekerjük, újfent kapcsol a kis relé és a végfokot lekapcsolja.

A rádiónál nincs semmi frekvencia-kijelzés, nem lehet elmenteni az adókat. Egy filléres, Scan és Reset gombbal ellátott tuner van benne. Viszont ha olyan kedve van, nagyon szépen fogja az adókat antenna nélkül is.

Mint írtam, nem szeretnék a hangzás bemutatásába belemenni. A lényeg kezdésnek, hogy egy 21 négyzetméteres szoba egyik részében használjuk őket, és a hangerő több mint elég. Szerény véleményem szerint főleg filmezéshez ajánlom őket. Hatalmas dinamikát tudnak. Nagyon jó velük Transformerst és hasonló "lövöldözős" filmeket nézni, mert oda tudnak csapni a hangfalak, de nagyon. Zenénél semmi kiemelés nincs jelen, mint loudness, ilyesmi.

Még a magas és mély beállításokhoz sem szoktam nyúlni. Nyilván egy bemenetről sokkal nagyobbat szól, mint rádión. Tökéletesen kiegyenlített az erősítő és hangfal párosa. Nincs torzítás nagy hangerőnél sem. Nem igazán színezik a hangokat. Igazából teszik a dolgukat. Majd ha lesz hozzájuk pluszba két hátsó hangsugárzóm és még egy Center is, kíváncsi vagyok, mit változtat az egészen.

Nyilván nem sztereó zenehallgatásnál. Arra így most alapból jó a két hangfallal. Én amúgy saját magam tesztelésének Yoshio Kimura - Audiophile Selections - öt hallgattam. Eszméletlen tisztán tud szólni. Én meg vagyok elégedve a cuccal. Az egész 50 000 forint volt mindenestül.

Pro és Kontra:
+ tiszta, kiegyensúlyozott hangzás,
+ filmekhez ideális főképpen (nagy dinamika miatt),
+ masszív felépítés,
+ az egészet figyelembe véve kedvező ár.

- Erős kéken világító gombok,
- Mennu felirat,
- fordítottan bekötött bemeneti csatlakozók,
- buta rádió.

Ezek fényében, köszönöm, hogy elolvastad kis bemutatómat. A kritikákat és hozzászólásokat előre is nagyon szépen köszönöm!

Vígh Lajos

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.