2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

ASUS support

Tisztában voltam vele, hogy ha az ember valamilyen piacra be akar kerülni, referencia kell, amivel felhívom magamra a figyelmet.

[ ÚJ TESZT ]

Készüljünk fel!

Ezen gépek megépítését követően botlottam bele a benchmarkokba. A történet roppant egyszerű: az alaplaphoz mellékelt 3DMark06 tesztprogramot kíváncsiságból lefuttatva elkezdett érdekelni a pontvadászat. Ezekkel a hardverekkel vérre menő benchelések zajlottak sok PH!-s kollégával. Képes voltam kora reggel a hidegre kivinni a gépet, csak hogy pár pontszámmal megelőzhessem az előttem állót.

A BTX-mod nevű munkám, melyet a mai napig a nagyobbik fiam használ, azóta már újabb lappal, ami mi is lehetne, mint egy ASUS Chrosshair V Formula.

A gondolat itt kezdett a fejemben körvonalazódni, hogy szponzorokra kellene szert tenni. Nos, nem rohantam egyből telefonszámokat felkutatni és személyekkel tárgyalni.

Máshogy képzeltem el a történetet. Több mint 40 éves fejjel, cégvezetőként tisztában voltam vele, hogy ha az ember valamilyen piacra be akar kerülni, referencia kell. Esetemben ez nem jelenthetett mást, mint a lehetőségeimhez mérten szép gépeket építeni és a hardvereket minél magasabb frekvenciákra tuningolni, amivel feltudom magamra hívni a figyelmet. Ezek a tuningolások elsőként egyszerű vízhűtéssel készültek, amik ugye nem igazán alkalmasak kiugró eredmények elérésére, így folytattam a szamárlétrán való haladás menetét.

Elkezdtem szárazjéggel tuningolni, azaz ezzel hűteni a vízhűtés hőcserélőjét. Így valamelyest sikerült magam bizonyos eredményekkel feljebb tornáznom a benchmarkok listáin.

Végső fázis

A rendelkezésemre álló eszközökkel elértem a korlátaimat, így újabb lehetőség után néztem. Külföldi fórumokon előszeretettel használták az eredetileg akváriumokhoz fejlesztett vízhűtő kompresszort, chillert. Ezzel (mind a mai napig) már sokkal alacsonyabb és tartósabb hőfokokat tudtam elérni, mint a szárazjéggel történő radiátoros hűtéssel.

Az alaplapok frissítése újabb fejezethez érkezett, mivel az AMD platformmal nem lehetett lépést tartani tuning területén az Intel termékeivel. Ezért beszerzésre került az X58 chippel szerelt ASUS Rampage III Black Edition lap, amely ugye már tripla memória támogatást nyújtott egy i7 920 négymagos processzorral. A szlogen folytatódik: új alaplap, új VGA. Az új "deszkába" már nem volt jó alternatíva a GTX285 VGA, így helyette egy ASUS GTX580 érkezett, ami nem sokáig árválkodott, lévén társra lelt egy másik GTX580 személyében.

Ezzel a konfigurációval megérkezett egy új PC-ház is, igaz, eléggé lelakott állapotban, amivel kissé felturbózva már sikerült nemzetközileg is elismerést kiváltani. A guru3D oldalán 2012 január hónap modja lett a gépem. A jelen cikk is ezen gépen íródott.
A 920-as procit egy hatmagos X980, majd nem sokkal később egy X990 követte.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.