2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Asus Strix Claw - a marketing markában

Jól hangzik a név, de félrevezető. Ami a bagoly tollai alatt van, az viszont figyelemre méltó!

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver, összegzés

Szoftver

Az Asus oldaláról letöltött, az Asus Strix Tactic Pro billentyűzettel közös szoftver szinte minden igényünket kielégíti. Lehetőség van a beállításokat real-time változtatni (Software Mode), vagy a hardverbe menteni beállítás után (Hardware Mode). Előbbi kicsit szerencsétlen, ugyanis minden változtatás után ~1 másodpercre megakad a kurzor.

A szoftverben a beállításainkat profilokba rendezhetjük, azokat tudjuk importálni és exportálni, illetve exe-hez társítani, így a program indításakor automatikusan aktiválódik a hozzá tartozó profil. Az egér képes megjegyezni a beállításokat, így ha mindent elvégeztünk, akár le is törölhetjük a szoftvert.

A gombokat tetszőlegesen állíthatjuk összevissza, egér-, billentyűzet-, Windows-, vagy multimédia-funkcióra, előre felvett makróra.

Négy független DPI-szintet határozhatunk meg, plusz egy Clutch Stage-et, azaz amíg nyomva tartjuk a Sniper gombot, addig az a DPI aktiválódik. Ezekhez közös LOD- és polling rate-beállítás tartozik. Az aktuális szintet a bal gomb elején lévő LED-ek jelzik.

A világítást ki tudjuk kapcsolni, külön a görgőét és külön a logo-ét.

Értékelés

++ szenzor
++ főgombok
+ burkolat
+ oldalgombok

- görgő lenyomása
- tömeg

Összességében ez az egér nagyon szépen össze van rakva. A felsoroltakon kívül mindene jó, de annyira nem, hogy külön kiemeljem: nem alkot maradandót, lehetne jobb is, de nincs vele baj. Én sokallom a tömegét, de még elfogadható, a görgő alatti gomb pedig könnyedén megszokható.

Tenyérbe simuló, magas, rövid formája miatt igazán a Razer DeathAdder verziók konkurenciája. A CM Storm Alcor jóval kisebb nála, a Logitech G402 pedig lapos és hosszú. A DA-k kézbe rohadó burkolata és döglődő mikrokapcsolói mellett én ezt kifejezetten tartósnak érzem, meglátjuk, az idő mit hoz. Kifejezetten ajánlom, különösen az újabb DeathAdder-ek árai mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.