2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Asus Strix Claw - a marketing markában

Jól hangzik a név, de félrevezető. Ami a bagoly tollai alatt van, az viszont figyelemre méltó!

[ ÚJ TESZT ]

Kézben fogva

Súly, anyaghasználat

Az egér 110 grammot nyom, amivel a nehéz egerek közé tartozik, éppen nem féltégla. Általában ezt tartjuk a túl nehéz egerek alsó határának. Ha esetleg a fogása kényelmes lett volna claw / fingertip grip-re, a tömege gyakorlatilag alkalmatlanná teszi, hogy ilyen fogással használjuk. Nem, ez nem Claw egér.

A felső burkolata a CM Storm Alcorra és Reconra hasonlít. Minőségi, anyagában matt, kellemes tapintású. Az oldalán, és a görgő mögött lévő műanyag elsőre csapnivaló, gagyi hatású. Finoman szemcsés, kopogós, kemény, az örökkévalóságig kitartó fajta. Nagyon jól tapad a kézhez, ami az emelgetésekor jól is jön. Az alja valami ótvar gagyi olcsó fajta, de senkit nem érdekel.

A görgője kifejezetten egyedi. Az átlátszó, fogaskerék alakú kerékre lánctalp-stílusú, tartós gumit húztak, így esélytelen, hogy elváljanak egymástól. Nem teljesen szimmetrikus, így lefelé görgetéskor szépen beleakad az ujjamba, míg felfelé görgetéskor kevésbé tapad.

Kábel, talpak

A marketing itt is ügyesen beleszólt. A kábel harisnyázott, az USB-csatlakozó aranyozott. Az aranyozásnak még mindig semmi értelme, ez a szövetelt kábel elfogadható hajlékonyságú. A szövet nélküliek még mindig jobbak.

Az egérbe befutó részén kapott egy tisztességes méretű törésgátlót. Amennyire jól néz ki, ennek annyira semmi értelme. Olyan merev, hogy semennyire nem mozog együtt a kábellel, várhatóan a törésgátló előtt fog megtörni úgy, ahogy törésgátló nélkül szoktak. Annyi az összes haszna, hogy feljebb emeli a kábelt, így kevésbé súrlódik az egérpadhoz.

A talpak három darabban vannak: elöl két kisebb, hátul egy nagy. Kifejezetten jól csúsznak, tömör műanyag, vékony teflonbevonattal, lekerekített szélekkel. Csak addig ilyen jó, amíg le nem kopik a teflon, utána szenvedés várható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.