2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Asus Strix Claw - a marketing markában

Jól hangzik a név, de félrevezető. Ami a bagoly tollai alatt van, az viszont figyelemre méltó!

[ ÚJ TESZT ]

Belülről

Gombok, görgő

Az egér még garanciális, és kölcsön kaptam, így nem szerelhetem szét. A teljesség igényének fenntartása végett netes képekkel illusztrálom. Mellesleg a látottakat meg tudom erősíteni, érzésre is felismerem a különböző fajta kapcsolókat több-kevesebb pontossággal.

Források: overclock.net és test-gear.pl.

A Microsoft IntelliMouse Optical 1.1 óta ez az első jó egér, amiben legalább a két főgomb alatt japán Omron D2F-01F-ek vannak. Üdvözlendő lépés, ugyan a kínai társaikkal szemben nem 5-10-20 millió kattintást hazudik rájuk a gyártó, csak 1 milliót, de a tapasztalat szerint tovább bírják. Ezen kívül sokkal kellemesebb kapcsolási érzetet ad, úgyhogy ez óriási pluszpont! Szinte az összes egerem mikrokapcsolóit lecseréltem japán Omronra.

A három oldalgomb alatt butított, csak 3 millió kattintásra hitelesített kínai Omron D2FC-3M-ek vannak, melyek a gyakorlatban közel sem tudnak annyit. Oldalgombok alatt érzésre és hangra is teljesen rendben vannak.

A görgő mögötti DPI-gombok alatt nagyméretű tactile switch-ek vannak. Úgyse nyomkodja senki, teljesen mindegy.

A görgő alatt sajnos egy tactile switch van, melynek kapcsolási érzete és tartóssága elég silány. Ebben az egérben ezen kívül még kifejezetten kemény is.

A görgetésért TTC encoder felelős, amit jól ismerünk, és nem elsőrangú. Újonnan egészen kulturált élményt nyújt, idővel a fokozatok hajlamosak összefolyni. Jobb lett volna egy Alps encoder.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.