Hirdetés

2021. október 23., szombat

Gyorskeresés

ASUS R9 390 STRIX 8GB teszt

Avagy az erő velünk van? Ár/fogyasztás/teljesítmény kéz a kézben járnak? Élménybeszámoló az AMD háza tájáról.

[ ÚJ TESZT ]

3D Tesztprogramok

Elsőként a közkedvelt Unigine következzen. Kis idézet innen, a PH-ról: "A program alapvetően rengeteg objektummal dolgozik, elképesztően nagy területen (mintegy 64 km2), ahol a tesztelés lefolyik, így az instancing eljárás is aktívan használva van, amit kiegészít a dinamikus égbolt, a volumetrikus köd és az objektumok procedurális elhelyezése. Az alkalmazás a DirectX 11 és az OpenGL 4.0-s API-ra is tartalmaz leképzőt."
A tesztelés 1080p / 8xAA / Extreme HD beállításokon futott.

Mindez annyit tesz gamer nyelven, hogy mindent letesztel, amit csak lehetséges, és közben szép a táj.

Itt a legutóbbi három VGA eredményeit lehet látni a diagramon

Itt látható, hogy olyan számottevő nagy különbség nincs.

Hirdetés

Aztán íme a Catzilla. Kevés hivatalos oldalon látom az eredményeit, de mivel korábban a GTX960-nal is lefuttattam, most sem tettem kivételt. A felbontás:720p!

Következzen a Cinebench program. A CineBench a MAXON díjnyertes, CINEMA 4D névre keresztelt animációs szoftverére alapoz, amelynek közreműködésével több népszerű mozifilm is készült. Ezek közül az Iron Man 3-at, az Oblivion-t, és a Prometheus-t lehetne kiemelni. Kicsit meglepő lehet, de igaz! A program azonban kényes a CPU típusára, ugyanis nagy szerepe van a végső eredményekre.
A rendszer processzorteljesítményét ezúttal is egy élethű, számos effekttel teletűzdelt háromdimenziós „színpad” lerenderelésével méri az alkalmazás. Ez nagyjából 2000 objektumból áll, amelyek összesen több mint 300 000 poligonból épülnek fel. Az objektumok éles és elmosott tükröződéseket, élsimítást és árnyékokat egyaránt kaptak, így a végeredmény egy valóban fotó-realisztikus kompozíció. Némiképp meglepő, hogy az R.15 verzió esetében milyen kevés a különbség a két VGA között...

A Luxmark az egyik legelterjedtebb benchmark a ray-tracing tesztelésére. Alapvetően egy OpenCL cross-platform benchmark program. A ray tracing lényege röviden a következő: "egy háromdimenziós koordinátarendszerben matematikai függvényekkel leírt környezetből fotószerű képet számolunk ki a fénytan törvényeinek segítségével. Ehhez a fény útját kell nyomon követni, közben számolni, hogy milyen tárgyaknak ütköznek, azok pedig a fény mely részét nyelik el, eresztik át vagy tükrözik vissza."

Magyarul és gamerül: itt is a fotó-realisztikus ábrázolás, a valósághoz közel álló rajzolat a fő cél. Tehát mikor lerobbantunk egy arcot a BF4 multiban, akkor a leégő orrszőrszál hullámzó mozgással perzselődik bele a monitorba!

Sajnálattal jegyzem meg, hogy a Hotel scene nem futott le az AMD kártyával, rendre kilépett a program. Hogy miért, nem tudom, nem találtam rá megoldást.

Ki ne ismerné a 3DMark tesztjeit? Ki ne töltött fel volna legalább egy eredményt a fórumba? Hány és hány lista létezik, ahol egymással versengenek a tuningolt gépek megszállottjai? Igen, ez a legismertebb 3D tesztprogram! Ráadásul az új 3DMark mindent tartalmaz, amit egy benchmark tesztelő szoftvernek tartalmaznia kell. Három teljesen új vizsgálati funkcióval rendelkezik, amivel az okostelefonoktól tableteken keresztül, notebookokon át, asztali PC-kig és a legújabb high-end, multiGPU-s Gamer gépekig bármi tesztelhető. Lelkes teszterek szerint ez a valaha készült legjobb benchmark szoftver. A program verziószáma: 4.46.595.0.

Kis meglepetésre a Firestrike nálam nem érte el a tízezer pontot végeredményben, valószínűleg az i5 processzorom kevés. Majd várom a szakértő hozzászólásokat! Azonban ha csak a szimpla Graphics Score a mérvadó, akkor nem szégyenkezhet a kártya! Sőt, a hivatalos tesztek szintjét hozza!

Megjegyzés: minden 3DMark tesztben a Performance módot alkalmaztam.

Ismét a legutóbbi három VGA eredménye láthatóak.
Megjegyzés: Az R9 390 esetében a Vantage Graphics Score: 37.871! A 3DMark11 Graphisc Score pedig: 18.612! Mert általában ezek szoktak táblázatban szerepelni...

Ezek az összetett pontszámok!

Itt szimplán csak az R9 390 Graphics score eredmények láthatóak, melyek egész elfogadhatóak!

Módosítás:

Itt pedig a mai TimeSpy teszt képernyőmentése:

A világhálón eddig látott képek alapján, hasonló i5 párosítással a nem húzott R9 390-ek hasonló eredményeket produkálnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.