2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ASUS FonePad 16 GB

Szerintem az ASUS FonePad egy multifunkciós tablet és így is kell róla gondolkodni.

[ ÚJ TESZT ]

Üzemidő, összegzés

Akkumulátor

Jelenleg még nem vagyok túl az első teljesen feltöltött állapot lemerítésén, így 100%-os adattal nem tudok szolgálni, de készítettem egy képet az akkuhasználatról és állapotról. Ahogy a Mobilarénás tesztben is írták, az akku szinte alig merül készenléti állapotban. Ezt meg tudom erősíteni.

Konklúzió

Lehetne arról vitatkozni (bár szerintem teljesen fölösleges), hogy kell-e vagy sem ekkora telefon, de akkor érdemes arról is beszélni, hogyha már valamiben van 3G internet és SIM kártya, akkor miért nem evidens, hogy azzal lehessen telefonálni is?

Szerintem a FonePad egy multifunkciós tablet és így is kell róla gondolkodni. Lehet, hogy nem fogja a leendő tulajdonosok 70%-a soha telefonálásra használni, de mondjuk egy külföldi nyaralás alkalmával mennyivel egyszerűbb ebbe beletenni egy helyi SIM-et. Máris van egy olyan készülék a kezünkben, amivel megnézhetjük a térképen, hogy hová kéne menni, tudunk fordítani akár úgy is, hogy lefényképezzük a hátoldali kamerával az adott feliratot (Nexus 7-el ez felejtős) és a Translate lefordítja, vagy akár fel tudunk hívni egy számot, ha nagyon kell, hogy foglaljanak le nekünk egy árut vagy egy éttermi asztalt/szállást.

Érzésem szerint egy S2-vel simán felveszi a versenyt a FonePad. Kijelzőminőségben, akkuidőben és melegedés terén még meg is fogja verni. Az ASUS-os robotnak egyelőre nem érzem a gyenge pontjait, az optimalizáltságra odafigyeltek a mérnökök és talán a frissítésre se lesz majd panasz.
Ha elég sokat eladnak belőle, akkor érkezhet CM ROM is, ahogyan már létezik is 4 féle ASUS tabletre.

Az ASUS nem a rossz üzleti döntéseiről és a rossz minőségű termékeiről híres. Jól pozicionálta a terméket mind ár, mind piaci célcsoport tekintetében, de ezt már előttem leírták a tesztben is. Olcsóbb, mint egy Nexus 7, valamivel többet/mást is tud (microSD slot, telefon funkció, hozzá adott szoftverek, ASUS Cloud tárhely). A Tegra 3 az, ami igazán megkülönbözteti egymástól a két, külsőre amúgy szinte teljesen egyforma tabletet.

Az Intel Atom platformja se egy új versenyző a piacon. Win7 és EEE PC kombinációban eladtak belőle már milliószámra, így remélhetően nem kell kiszenvedni a gyerekbetegségeit sem.

Akinek nem kell azonnal a legújabb zöld robotos szoftver és a Tegra 3 teljesítményére sincs dedikáltan szüksége, az egy igen jó minőségű, jó márkájú és ár/érték arányú tabletet kap 2 év nemzetközi garanciával a FonePad személyében.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.