2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ASUS FonePad 16 GB

Szerintem az ASUS FonePad egy multifunkciós tablet és így is kell róla gondolkodni.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Igényes és szép. Mérete és alakja teljesen megegyezik a Nexus 7-tel. A gombok a készülék bal oldalára kerültek, ami mondjuk egy S2-höz szokott kéz esetében kicsit furcsa, hisz ott a bekapcsoló gomb jobb oldalra esik.

Ami számomra kicsit furcsa, de nem megszokhatatlan, hogy a gombok eléggé befelé esnek, tehát nem lehet őket megnyomni véletlenül vagy hozzáéréssel, hanem csak kifejezetten akkor, ha egy kicsit a készülék alá nyúlva elérjük őket. Használat közben kényelmes, asztalon fekvő készülék esetében nehezebben hozzáférhető. Lehet, hogy ez a Nexus 7 esetében is így van, sajnos nincs nálam ilyen, hogy össze tudjam hasonlítani.

A hátlap fém, egyelőre csak az ezüst-szürke verziót lehet kapni, az enyém is az. Nekem kifejezetten tetszik, bár a Nexus 7 gumírozott hátlapját is el tudnám fogadni. A készülék tetején kapott helyet egy sötétszürke műanyag borítás, melyet némi erőlködés után tudtam leszedni. Ide kell betenni a microSIM és microSD kártyákat.
Ez a műanyag borítás meglehetősen jól passzol a többi anyaghoz, mind minőségben, mind kialakításban. Nem lötyög, nem áll el, nem recseg. Hogy meddig lesz így? Nem tudom. Lehet, hogy nem fogja szeretni, ha minden nap le lesz szedve. Itt emelném ki: láttam a neten olyan videót, ahol arra panaszkodott a tesztelő, hogy ez a borítás eláll és a készülék sarkain nem passzol rendesen. Ezt cáfolom. Vásárlás előtt egyébként van rá mód, hogy ellenőrizzük, szerintem ezt tegyük is meg.

Kijelző

A kijelzőre, a színek megjelenítésére és beállítási lehetőségeire külön figyelmet fordított az ASUS, ami (számomra) szokatlan, mert más gyártó esetében eddig nem láttam ilyet. Talán az újabb Samsung Taboknál van rá mód, de ebben nem vagyok biztos.

A lehúzható dockban közvetlenül is helyet kapott egy fényerő szabályozásra szolgáló sáv. Itt manuálisan, egy csúszkán lehet állítani a fény erősségét és két gombot is kapunk pluszba. Egy Outdoor (maximális fényerő) és egy Auto (a rendszer által a szenzor mérésének megfelelően optimálisnak ítélt érték) lehetőséggel élhetünk.
Én az Outdoort találtam eddig a leghasznosabbnak a csúszka mellett, sokszor segített abban, hogy egy pillantás alatt láthatóvá tegye a kijelzőt.

A laptopokból már ismerős Splendid funkció beköltözött a FonePadbe is, én nagyon nem állítgattam el az alaphelyzetet, de a lehetőség adott, így mindenki olyanra állítja be (végre) a kijelzőjét, amilyennek a szeme kívánja. Szoftveres dolog, de jó, hogy bekerül és nem kell mindenféle egyéb toolokat vadászni hozzá a netről.

Kérdés volt, hogy mennyire tükröződik a kijelző. A válaszom az, hogy pont annyira, mint amennyire egy fényes kijelző tükröződhet. Nem jobban, mint egy S2-es telefon és ez az ujjlenyomatok gyűjtésére is igaz. Kell hozzá egy képernyő tisztító ruha, ha nem akarunk ujjlenyomatokat vagy egy fóliát kell rátenni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.