2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Asus eeePC 1201N és 1201HA

Teszt egy hétköznapi felhasználó szemszögéből, mindenféle szakmai szemléletet mellőzve

[ ÚJ TESZT ]

1201HA-Sztori

Az új, 1 napos géppel felkerekedtem és elmentem barátnőmhöz. Körbenézte, használta és megtetszett neki. Túlságosan. Úgy nézett ki, hogy 1 napig voltam az Asus 1201N tulajdonosa. Nem ez lenne az első eset, igazából a fehér eee 900-at is magamnak vettem volna, de végül neki lett, én meg megkaptam a Toshiba L30-at, amit aztán az A200 követett. Látszólag ez a veszély fenyegetett most is, de nem hagytam magam. Kompromisszumkész ember lévén, mondtam nézzünk egy hasonlót neki is. Tehát kezdődött elölről, természetesen egyik sem volt jó, csak az enyém, mivel szigetes a billentyűzet, és ő is ilyet akar. Ok, találtam egyet, de az nem jó, mert ezüst. Aztán volt egy MSI Wind12, 70.000Ft-ért, 4 naposan, de az sem jó... Huh, az ember csak nővel ne kezdjen. Végül 95-ért a Hardveraprón találtam egy nullkilóméteres, teljesen új, bontatlan, kék színű Asus eee 1201HA-t, ami külsőre megegyezik az enyémmel, sajnos belülről kicsit gyengébb. Sima egymagos Atom proci, Intel GMA500 videóvezérlő és nincs HDMI. Ez persze nem változtatott semmin, új gép, szigetes billentyűzet és kék szín, más nem számít (2 éve azért vett meg egy Scott kerékpárt, mert szép sárga, a Deore LX szett nem volt tényező :D).

A doboz megegyezik az enyémmel, a tartalma is egy az egyben ugyanaz a laptopot leszámítva. Bekapcsolás, bootolás, szintén villámgyors. Ehhez is Windows 7 Home Premium járt, nagyon szépen szalad rajta. Igazából nem venni észre különbséget a teljesítményben hétköznapi használat esetén, nagyon jó kis gép, ráadásul kevesebbet fogyaszt, így tovább bírja akksival az enyémnél, bőven 6 óra felett. Már lassan neki is megvan 1 hete a gépe, és azóta is mondogatja, hogy mennyivel gyorsabb és kellemesebb a használata a 12,1"-os kijelzővel, szóval Ő sem bánta meg a vásárlást. Sajnos az mkv fájlokat úgy tűnik nem tudja lejátszani, de nem is ezért lett véve. Tanulás, Fishville és filmnézés, ezekre problémamentesen használható.
A gép melegedése nem számottevő, ha el is indul a venti, a kifújt levegő max langyos. Az Aero felülettel ez a gép is probléma nélkül elboldogul, bár ez el is várható, ha egyszer Windows 7 jár hozzá.

Természetesen mint mindent, ezeket is elnevezte barátnőm:
Az övé Nünüke, az enyém Gyurika (az A200 Norbika volt).

Az Asus 1201N jelenlegi új ára 118.000Ft.
Az Asus 1201HA jelenlegi új ára: 110.000Ft.

Úgy gondolom az N megéri azt a pluszt, de ha nincs szükség a picivel jobb teljesítményre, azonban az üzemidő fontos szempont, mindenképpen a HA-t ajánlom.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.