2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Asphalt 8: Airborne - elemzés

7 hónapja ingyenes az Asphalt: sokan a legjobb mobil autós játéknak titulálják, de tényleg olyan jó? Kiderül!

[ ÚJ TESZT ]

Multiplayer mostanság

Van nekünk egy világranglistánk. Azon a körülötted lévőket meg az első százat látod. Ha ez egybeesik, menő vagy. Mindenkinek van rangja, pontszám. Ez a versenyeredmények alapján kerül kiosztásra, és azért, ha nyersz, nem feltétlen jár pont. Szabályai:

A nyertes általában legalább egyet kap. A kapott pontok a többiektől kerülnek levonásra elvileg. Ha jó értékelésűt versz meg, sokat kapsz. Ha bénától kapsz ki, sokat buksz. Ha jótól kapsz ki és kicsi az értéked, de mondjuk második vagy, lehet, te is pontot kapsz, vagy legalább nem dob vissza.

Disconnectért instant -10 pont jár. De ha nagyon kikapsz, levehet többet is, tehát akár meg is érheti.
Tehát lefele gyorsabban mehetsz, mint felfelé. De azért nem lehetetlen felkapaszkodni. Nekem is sikerült.

Én a csúcson:

A pénzdíj régen kicsi volt. De ahogy gyűjtöd az xp-t, egyre többet kapsz. Úgy 50-es szint után...szóval nem jó pénzkeresésre. Mondjuk ezen igyekeztek javítani, a 70-es szint felé egész jó, 4 ezer jut a futamelsőségért. Régen 1250 volt a bevételem... 80 felett állítólag 6k

A rendszer matchmakinges. 100 rangon belüli autókat válogat össze szobába. 3 mapra és 3 versenymódra lehet szavazni, aztán uzsgyi. Ideális esetben egy perc a várakozás. De ha nincsenek elegen, akkor sok, vagy vannak beakadt lobbyk, amik nem indulnak. Mostanság jelzi, elveszi a piros vissza nyilat, ha megkapta az engedélyt (bal felső sarok, PC-n az ESC még működik ).

Ha valaki be van jelentkezve Facebook-ra, azt a képet mutatja:

Kattintásra adatok tekinthetők meg a userekről várakozás közben:

Kína óta van win streak rendszer. Ezt nagy pozitívumként fogadtam. Ha az első 3 helyek valamelyikén végzel, telik. Először 2500 credit 3 futamért, majd 2 futamonként egy C vagy D class tuning vagy nagyobb credit. Egészen 9 egységig, aztán reset és újra. Ott már 10 000 creditet is dobhat. Na, ez már komoly segítség. Ha elbuksz egy futamot, akkor visszaugrik 0-ra. Meg akkor is, ha disconnectelsz. De ha bezárod az appot, akkor nem.

Kb. ennyi a szabály. Aztán vannak trükkök a nyeréshez...
Először is jó pályaismeret, jól kanyarodó autó.

Aztán minden booster. Mert ha egy ellenfeled is van, akinek aktív mindhárom, miközben neked nem, 90%, hogy szoptad.

Ezen kívül olyan autót kell választani, ami alapból is jó, és sokat dob a tuning kit rajta. DCBA teteje, meg a McLaren 12c jó erre.

Aztán bízni a jó szerencsében...
Ami engem mostanában el szokott kerülni. 1600-as szint óta folyton olyan ellenfelekkel rak össze, akiknek az autói sokkal jobbak, lehetetlen legyőzni. És hiába választok 50 szinttel jobbat. Akkor a Gameloft is azt választ...

Ugye milyen kedves?

A másik lehetőség az, hogy tönkreteszem valakik futamát. Mert ugye boost és skill.
Jó meccs nagyon ritkán van... frusztrációkeltésből viszont kiváló a játék.

Ezen kívül van egy sor hátráltató tényező. Összetör a semmi, mikor 10-ezredjére hajtasz ugyanarra a rámpára. Belevág a falba vagy kiforgat, a semmi, mikor 300-adszor jársz ott...
Szóval idegesítő... aztán az ellenfelek? Ugye, aki elöl van, az a király. Eleszi a nitrót a többi elől és nyer. De kik ellen vezetsz? Többnyire botok ellen. Aki laggol, az előnyben. Miért? Mert a játék időnként szinkronizál a valósággal, addig bot vezet ellened. És ha megelőzöd, belököd a falba, eltűnik, majd te vagy a falban, akkor így jártál. Mert meg se előzted... elédvillog, te meg szoptad. Úgyhogy nincs egyértelmű recept a kontaktuskerülésre vagy keresésre. Mert ha neki jó nete van, és a valóságot látod, akkor neked megadja a knockdownt, ő meg összetörik, ahogy kell.

Multiban nehezebb egymást lezúzni. Csak, ha beleszorítod a falba, vagy nagyon nagy a sebességkülönbség és csak ez egyik nitrózik. Úgyhogy többnyire csak a lökdösés megy. Persze, az se veszélytelen.

Tanulság:
Alapjaiban jó a rendszer, de hiába vagy a világ legjobb 50-ben, hiába van minden booster, akkor is egy szemét bunkó a játék, és ott tesz keresztbe, ahol tud. Ezt a lagg dolgot és a dupla nitró előnyét jól bemutatja az alábbi Tokyo futam, de sajna, ezt még fscapture-rel vettem fel, ezért laggos. Utána váltottam Camtasia Studio 8.4-re, de az se tökéletes, meg a vezethetőséget rontotta.

Összességében inkább az idegőrlő, őrjítő szavakkal jellemezném a programot, mint a nyugtató, lazító kellemes játékélménnyel.

Aki még nem kezdett bele, annak nem is ajánlom, egyáltalán.
Ehhez kapcsolódóan itt egy kis gameplay meg képlopás. Azt majd eldöntitek, pro vagyok-e, de a felvettek nem jók annyira, mert a videózás laggoltat, úgy meg nehéz. Sajnos ennek is köszönhettem nagyarányú lecsúszást a ranglétrán, mert, mint a videókon is látjátok, elég komolyan befolyásolja a felvétel az élményt. De ugye a D3D felvétel kizárva, mert metros…

2 videóm is van arról, hogy kell veszíteni jó autóval, max. tuninggal, 3 boosterrel, mert az ellenfelek egyszerűen sokkal jobb autóval vannak.
Aztán másik videón meg látszik, hogy persze vezetni, azt nem tudnak, ezért megverem őket.

Jöjjön a gameplay:

Vindipolis Pl-re tessék koncentrálni:

Nissan hang nélkül:

Dragon's Den

London Eye:

Ha nincs felvétel, nem így vezetek (nem ennyire bénán), hála Istennek...

Ezen kívül WP-re nem, de a két húzóplatformra volt egy Modern Combat 5 kupa a szétbombázott Velencében. Helikopter meg minden. Videó alant. Innen jött a feltörés botrány. Mert itt a nyeremény early access volt. Amit letöltve, crackelve, ki is raktak a netre. Bár pár nappal később úgyis kikerült a végleges, és a végleges törtje, szóval tökmindegy.

Hectorx és Velence:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Egy adag nosztalgia: Gothic

    Üdvözöl az új otthonod, egy borús világ kegyetlen szelete. És, hogy te ki vagy? Az itt senkit se érdekel!

  • Clash of Clans leírás magyarul

    A Clash of Clans játékkal kapcsolatos kezdeti kérdésekre adható válaszok, azoknak, akik nem tudnak annyira angolul.

  • Társasjátékok tableten

    Mire jók a társasok mobil eszközön? Melyik társast érdemes kipróbálni? Milyen a játékélmény egy ilyen kis kijelzőn?

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.