2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Asphalt 8: Airborne - elemzés

7 hónapja ingyenes az Asphalt: sokan a legjobb mobil autós játéknak titulálják, de tényleg olyan jó? Kiderül!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Jelen cikk 2014-2015-ben releváns volt, de a jelenlegi Asphalt 8 csak nyomokban hasonlít a cikkben szereplő játékra.

2014. január 20. Az Asphalt 8 ingyenes lesz minden akkor elérhető platformon. Előtte se volt az a veszett drága, de így utólag egy pay-to-win modellű játékért még pénzt is kérni több, mint pofátlanság volt. Egyébként Windows-on ez 2 dollárt jelentett.

Ekkor kezdtem neki játszani vele. Már vagy 2 hete fontolgattam előtte, hogy nem kéne-e megvenni, mert annyira tetszett. Láttam droidon, láttam WP-n, láttam iOS-en, tetszett. Aztán szerencsére maga a Gameloft megkímélt tőle, hogy ennek a szemétláda cégnek egy fillért is adjak.

A program eredetileg 2013. augusztus 23-án jött ki Android és iOS platformokra, november 13-án Windows Phone 8-ra, majd 2014. jan. 15-én BlackBerry OS 10-re.

A Windows Phone kiadás egyúttal Windows RT és Windows 8 PC x86 kiadást is jelent. Windows 8-on és WP8-on ellenben mára már nem települ, csak 8.1-re.

Tekintve, hogy a tapasztalataim 99,9%-a PC-ről származik, ezt osztom meg, a játékélmény biza eltér a különböző platformokon. Próbáltam még iPhone 5-ön, iPad2-n, Lumia 520-on. Droidon csak néztem haveroknál. Mire lett Samsung i9000-rem, addigra kijött egy olyan frissítés, hogy elment a kedvem feltenni. De ne szaladjunk ennyire előre.

Az Asphalt széria eredete 2004. Nov. 15-re nyúlik vissza. Ekkor jelent meg az Asphalt Urban GT Nokia N-Gage-re. 2 nappal később pedig Nintendo DS-re. wikipedia
Magamat Asphalt rajongónak nevezhetem. Még a Sony Ericsson W810-en kezdtem. Kivittem a következő részeit:
Asphalt Urban GT
Asphalt Urban GT2
Asphalt Urban GT2 3D (na, ez olyan mint a Nintendo DS-es), ez később visszaköszönt Symbianon is
Asphalt 3 Street Rules minden 2,5D verziója.
Asphalt 3 3D, Symbian OS és J2ME platformokon is.
Asphalt 4 Elite Racing, sajna a W810-en ez bugos volt, soká nem jutottam, de már nem is a 2,5D volt a fő irány, nem is lett jó. Hanem Omnia 2-n meg Nokia N95-ön inkább játszottam vele.
Asphalt 5 Nokia N900-on lett kicsinálva, de kipróbáltam droidon is, Xperia X8 rulez, meg DPS Dream 7.
Asphalt 6-7 kimaradt, 6 még meg sincs. 7 meg egyelőre csak fel van telepítve i9000-re. Jó persze kipróbáltam már, de sokat nem tudok róla. Azt igen, hogy a 8 eljövetelével a multi teljesen kihalt.

Úgyhogy ezek után tényleg nagyon vártam a 8-at, a grafikát mikor megláttam, elégedett voltam, elsőre a játékmenet is jónak tűnt.

Windowson kis gondot okoz amúgy a multitask hiánya. Ha nem akarom az idegesítő „gyere játszani” értesítőket, akkor le kell tiltani a háttérben futást. Így viszont könnyen kifagyhat, meghalhat egy kis Alt+Tab után. Meg mellette nem is lehet semmit csinálni, pláne, ha nincs szélesvásznú monitorod. Ott még épp az elválasztósávot lehet kicsit behúzni. De van nekünk ModernMix.

Jöjjön a játék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Egy adag nosztalgia: Gothic

    Üdvözöl az új otthonod, egy borús világ kegyetlen szelete. És, hogy te ki vagy? Az itt senkit se érdekel!

  • Clash of Clans leírás magyarul

    A Clash of Clans játékkal kapcsolatos kezdeti kérdésekre adható válaszok, azoknak, akik nem tudnak annyira angolul.

  • Társasjátékok tableten

    Mire jók a társasok mobil eszközön? Melyik társast érdemes kipróbálni? Milyen a játékélmény egy ilyen kis kijelzőn?

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.