2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Antropogén időjárás-módosítás

Mekkora hatalom az, ha képesek vagyunk egy nagy kiterjedésű természeti folyamattal küzdeni?

[ ÚJ TESZT ]

A témához kapcsolódó konteók és zárszó

Konteót gyártani könnyű úgy, hogy a valóságot nem ismerjük teljes mértékben. Rengeteg információ és dezinformáció kering a médiában és az emberek között, így nehéz kiszűrni, hogy mi a valóság. Vannak kutatások részeredményekkel, amiknek a prezentálása táptalajt adhat egyes emberek fantáziálásának. A konteókkal egyetlen gond van, senki nem néz utána kellő mélységgel egyes szerzett információnak.

A HAARP

Szerintem részben konteó.

Sokakban felmerülhet ilyenkor, hogy a HAARP rendszer is ide kapcsolódik. 1992-ben elindították a programot. A céljuk az, hogy magas frekvenciás rádióhullámokat bocsássanak az ionoszférába, más néven termoszférába, így tudják detektálni az ott zajló változásokat.

5. kép forrása

Sokan azt állítják, a HAARP képes arra, hogy nagymértékben módosítsa az időjárást. [26] Viszont a University of Alaska Fairbanks oldalán olvasható, hogy valójában csak különböző plazmastruktúrák létrehozására, alacsony frekvenciájú hullámok gerjesztésére, auróra-szerű, gyenge fények előállítására, és számos egyéb kísérletre használják. A HAARP működéséhez hasonló rendszerek a HIPAS, az EISCAT, az Arecibo. Google térképen rákeresve az alábbi helyeket találtam, ahol létesítettek HAARP (???) kutatóállomásokat:

Gakona - Alaska
Bohle - Ausztrália
Aiguvaviva - Spanyolország
Essligen - Németország

Felhőgenerátorok

Szerintem abszolút konteó

Valójában itt nem az a cél, hogy felhőt képezzenek nagy energiabefektetéssel, hanem a NASA által fejlesztett hajtóműveket tesztelik. A kialakult magas hőmérsékletet vízzel hűtik le, ami gőzzé alakul át.

Zárszó

Mialatt keresgéltem a témában, rengetegszer futottam bele olyan információba, amit máshol cáfoltak, vagy éppen alátámasztottak. Igyekeztem a valós információkat felhasználni, de én is simán belefuthattam dezinformációba, így a tévedés jogát fenntartom. Amennyiben bárki hozzá tud tenni, vagy ki tudja egészíteni az írást, kérem, tegye meg nyugodtan egy hozzászólás keretein belül. Nagyon örülnék neki :). Azoknak, akiket érdekel a téma, javaslom, hogy olvassák el a forrásokat. A kínai és orosz szövegeket Google fordítóval fordítottam. A fordításnál mindig vegyük figyelembe a kontextust, és úgy álljunk neki a fordítás olvasásának, különben hatalmas katyvasz lesz a fejünkben.

Sokszor hallottuk már, hogy ott esik hó vagy eső, ahol eddig még sosem. Nyilván mindennek oka van. A nagy folyamatok nem tudnak ilyen hirtelen változni, viszont az ember hirtelen tud nagy folyamatokat változtatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.