2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Android ET-02 TV Box DVB-T vevővel

DVB-T vevős, 1GHz-es, 1GB-os Android TV box, egyenesen a nép országából - nem kevés hibával.

[ ÚJ TESZT ]

XBMC telepítése, tesztelése

No. de az elsődleges funkciója mégis csak TV okosító asztali berendezés, ezért letöltöttem a legújabb stabil XBMC-t, és jött a teszt. A videók mentek, ahogy a YouTube és a TVHeadend PVR kliens is, de mintha be-beszaggatott volna. Minél tovább néztem, annál jobban. :( CPU usage 100000%, load 59.

Sebaj, másik XBMC, de ezúttal nightly. Itt a YouTube plugin egyből behalt (a többi pluginok is állandóan kiléptek). Nincs mit tenni, a Google az én barátom.
Egy portugál (?) oldalon találtam hozzá ROM-t, és egy passzoló XBMC-t is. Megörültem, hogy valaki már kikísérletezte helyettem, így a szivattyú legalább XBMC esetén kimarad. No persze…

Kb. 9 különböző XBMC után, egy custom build treeben találtam egy xbmcapp-armeabi…v7…debug változatot. A lelkesedés ilyenkor már nyomokban sem létezett, de az “olyan nincs, hogy nem megy” kockaösztön még életben tartott.
Láss csodát, a 720p-s videó teljesen röccenés mentesen futott. Ki is nyílt a csipám. Ááá biztos valami trükk van, kerestem más videókat, azok is mentek rendesen. Hmmm, YouTube teszt. A plugin hibátlanul működik, viszont valami iszonyat lassan nyit meg mindent. Sajnos a TVHeadend sem gyorsabb, ahogy az FTP/NFS/SMB megnyitás sem (amint megnyílt hibátlanul fut). Újabb Google vadászat után találtam egy hasonló custom buildet, ami alig 2 hónapos. No ennek már egész gyors a hálózatkezelése, nem akad a lejátszás sem, viszont a TVHeadend kliens mindent csak 4:3-ban hajlandó megnyitni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.