2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Amit nem szeretek...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Lett ez a jó kis logout.hu, ahova mindenki leírhatja a számítógépes meg nem számítógépes...

[ ÚJ TESZT ]

Lett ez a jó kis logout.hu, ahova mindenki leírhatja a számítógépes meg nem számítógépes gondolatait, ami baromi jó. Az is nagyszerű, hogy sokan nagy lendülettel belevetették magukat az alkotásba, és rövid idő alatt több gyöngyszem született. Ami már nem ilyen jó, hogy beindult a kopipésztelés, meg az assetommi-deazé-írokróla üzem. Mi a szent hím ivarszervért kell pölö lenyúlni a wikipedia egyik bejegyzését [link], hogy abból logoutos publikáció szülessen [link]? OK, az elkövető odaírta, hogy honnan szedte a dolgot, meg érdekes olvasni az AMD-ről, de miért így? Hol az ember véleménye? Minek ez? Kell ez? Másoljunk be ide minden, számunkra érdekesnek tűnő bejegyzést mindenhonnan? Ez az alkotás? Van ennek értelme?

Szerintem baromira nincs. Ha már megnyilvánul valaki, akkor legalább részben saját gondolatait tolmácsolja. Ha valami érdekeset olvasott (hallott, látott, élt meg), linkelje be (írja meg, rajzolja le) bátran és írja meg róla a véleményét – a saját véleményét – tuti jobb dolog sül ki belőle, mint egy másolásból, ami gyakran lopásnak is minősül.

A másik nagy kedvencem, egy „szakértés”, történetesen a témámba vág, VGA-s (a szerző időközben törölte a cikket). NE, NE OLVASSÁTOK EL! Nézzétek meg inkább a hozzá kapcsolódó fórum topicot (a cikkel együtt ez is elenyészett). Rettenet, borzalom, ÁÁÁ! Egy halom betűbe töltött félreinformálás. Komolyan mondom, a viccoldalakra feltöltött -1 alá értékelhető dolgozatokban szoktak ilyen jellegű kijelentések lenni. Amitől az agyam el szokott durranni, hogy az adott témában magyarul is elérhető egy halom anyag, csak olvasni, megérteni és esetleg kérdezni kell. Ott a PH-s VGA-s cikkek és a régi jó kis weboldalam a VGA.nfo [link].

Most nem magunkat – a PH-t – vagy magamat – a VGA.nfo-t – akarom fényezni, csak azt akarom mondani, hogy szerintem elég felelőtlen és buta dolog csak úgy nekilátni, írni valamilyen ismeretterjesztő témában, ráadásul nyilvánosan, a téma megfelelő ismerete nélkül. Ha egy házi dolgozatba megy a sok „okosság”, az csak az elkövetőre van kellemetlen következménnyel – kap egy méretes karót – de nyilvánosan sületlenségeket közölni, nem csak megszégyenülést hozhat, hanem egy halom jóembert is sikerülhet félrevezetni.

Lényeg a lényeg, ne „vegyetek kölcsön” saját vélemény nélkül, ne írjatok sületlenségeket, és akkor jóban leszünk!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.