2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Amikor a kutas tankol

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nemrég történt meg velem, hogy megálltam egy csabai (forma1 szponzoros) benzinkútnál.

[ ÚJ TESZT ]

Nemrég történt meg velem, hogy megálltam egy csabai (forma1 szponzoros) benzinkútnál. Egy kis skoda fábiával, ami 1.4-es dieseles, s a tankja a könyve szerint 45 literes.

Az történt, hogy kivételesen nem Szegeden tankoltam, hanem Békéscsabán, mert be kellett ugranom egy rokonomért, s ha már ott vagyok mondom legurítok a kocsi "torkán" pár liter üzemanyagot. A kicsi kocsi "fedélzeti kompjútere" azt jelezte, hogy még van körülbelül 190 km-re elegendő üzemanyag a tankjában. Ez az átlagos 5.2-es fogyasztás miatt olyan 8-9 liter lehetett.

Beálltam tankolni, jött egy kedves srác tök normális volt, mondtam neki, hogy telekérném. Megvártam, mint ahogy szoktam míg a pisztoly egyszer kikattan, majd elindultam fizetni. Indulás előtt rápillantottam a kijelzőre 36 litert mutatott, de a srác még engedett bele valamennyit.

Bementem ott a kasszás még kicsit bénázott az előző ügyfél pénzének elpakolásával. Majd jöttem én. Mikor mondtam, hogy 5ös kút, akkor a srác azt mondta, hogy még nem zárta le a tankolást a kút. Az első kattanástól eddig körülbelül 2-4 perc telhetett el.

Majd mikor fizetek gyanusan sok lett, amit még "rátöltött" a kutas srác. A 36 literból lett 47.5 liter, úgy hogy a tankban még 8 liter tuti volt.

Tudom hogy a papíron 45 literes tankba valamelyest több is fér, de azért szerintem nem 10-12 literrel. Vagyis gondolom a "rendes kutas" tankolt a zsebébe is,

Várom a ti véleményeteket, hogy megmagyarázzátok nekem ezt az anomáliát.

Fejlemények:
egyes fórumozók, illetve linkek alapján valószínű, hogy nem nagyon vagy egyáltalán nem vertek át. Amint már kevés üzemanyag lesz a kocsiban, akkor kiderül, hogy a 55 liter üzemanyaggal mennyit tudtam menni, illetve, hogy a szokásos 45 literrel mennyit szoktam menni (kb 750-800 km)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.