2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

AMD Brazos "hálóban"

Itt az ideje, hogy a Zacate végre egy testhez álló összeállításban mutathassa meg magát.

[ ÚJ TESZT ]

További részletek

További részletek a házról

Néhány szót az extrákról:
A ház rendelkezik a már szokványosnak mondható első audio és usb kivezetésekkel, de ajándékként még ellátták egy hagyományos táp és sata csatlakozó aljzattal is! Ennek hasznát is vettem a szerelésnél, telepítésnél. A ház első élénél található a két csatlakozóhely: adott egy sima SATA aljzat, amibe standard SATA kábel csatlakoztatható, illetve mellette egy négytűs hagyományos hdd tápcsatlakozó aljzat, amibe csak egy táp-SATA táp átalakítót kell csatlakoztatni, majd bármilyen SATA eszközt ráköthetünk. Természetesen mindez egy esztétikus ajtó mögött került elrejtésre.

Külső SATA és táp csatlakozó

A külsőről annyit, hogy esztétikus, tükörsima, lakkfekete felülete van minden oldalról, alapvetően minőségi benyomást kelt. Az összeszerelés minősége jó - nem mozog, nem zörög - és nagyon szorosan kapcsolódnak a szerelhető alkatrészek, oldallapok is. Emellett a ház, a szellőzőnyílásoknak és a kis méretnek - nomeg a paneltápnak - köszönhetően, rendkívül könnyű, mintha egy könyvet (leginkább regényt, nem pedig lexikont) fogna az ember a kezébe, még teljesen összeszerelt állapotban is.

Jobboldalt található a SATA rejtekhelye

Az alaplapról nem írnék sokat, az alábbi cikkben részletesen bemutatásra került.
Az AMD Brazos platform tesztje

A legfontosabb, amire figyelni kell, az 1.20-as UEFI FW verzió, amely a stabilitás javítása mellett lehetővé teszi a DDR3-1333 memória órajel beállítását is, amely nagyon jótékony hatással van a teljesítményre.

AsRock E350M1

A Brazos alaplapi (ha lehet egyáltalán még így hívni, hiszen már nem csak "alap" lap) slotokba egyetlen 2GB-os memóriamodul került (KingMax DDR3-1333 2GB). A 64 bites memóriavezérlő miatt nem is szükséges több modul, ezzel is csökkentve az energiafelhasználást. A 2GB a minimum a tervezett Win7 operációs rendszer alá, hiszen a Brazos platform a GPU számára is ebből foglalja le a Frame buffer és a textúrák tárolásához szükséges VGA memóriát. A memóriamodult ráadásul az előző rendszerből emeltem ki, amelyet még korábban bővítettem 4GB-ra VirtualXP futtatás miatt, igy a memóriára sem kellett külön költeni. (Egyébként kb 5K HUF körül beszerezhető.)

Seagate Mumentus 7002.2

A merevlemez szintén kéznél volt (Seagate Momentus 7200.2 160GB), egy korábbi hdd csere után maradt meg, arra várva, hogy a mobil rackből egy hasznosabb helyre költözhessen. A hdd annak ellenére, hogy papíron 7200 RPM-et tud, nem túl fürge, talán 40-45 MB/s-re, ha képes szekvenciális olvasás esetén - hiába, nem mai darab.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.