2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

AMD Brazos "hálóban"

Itt az ideje, hogy a Zacate végre egy testhez álló összeállításban mutathassa meg magát.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, komponensek

Bevezető

Mióta januárban végre megjelentek az AMD Brazos platform képviselői, fontolgattam egy kicsi hely- és energiaigényű rendszer beszerzését. A leváltandó versenyző az előző generációs AMD platform volt, 785-ös IGP-vel, és egy alacsony feszültséggel futó Athlon II x2 245-el. Az első fontos szempont az volt, hogy teljesítményben ugyanazt a szintet tudja hozni, mint a régi rendszer. A másik legfontosabb feltétel pedig a zajmentesség, hogy észrevétlenül, akár a hálószobában is el lehessen helyezni (természetesen megfelelő kijelző társaságában).

Brazos Media PC

A rendszer összeállításánál az alábbiakra esett a választás:

viaLan EPC3 ház (tápegységgel)
AsRock E350M1 alaplap, CPU, GPU
KingMax DDR3-1333 2GB memória
Seagate HDD 2.5" 160GB 7200 RPM hdd

viaLAN EPC3

A ház a kisméretű gépet építők számára ideális: csak a legszükségesebb alkatrészek és tartók vannak benne, a minél kisebb helyigény miatt, de azért egy hasznos extrát is beszorítottak a tervezők. A ház rengeteg szellőzőnyilassal rendelkezik, mind a tetején, illetve az oldalain, ezáltal nincs az a pozíció, amelyben ne tudna a meleg levegő akadálytalanul távozni a belsejéből.

viaLAN EPC3 belülről

Belülről épp annyi hely van benne, hogy egy m-ITX alaplap beleférjen, az alapfelszereltségben benne lévő paneltáp! mellé. Ez mindössze 4-5 cm-t ad a teljes rendszer méretéhez, és nem kell mondanom, hogy teljesen passzív hűtésű. Maximális teljesítménye 120W. A ház tartozéka továbbá egy külső ACDC tápegység, amely papíron mindössze 60W leadására képes, viszont pont elegendő akár a legerősebb Brazos meghajtására is, nem is beszélve, hogy biztosan előbb mondja fel a szolgálatot a paneltáphoz képest - pl. túlterhelés esetén. Szintén nem kell aggódni a paneltáp esetleges túlmelegedéséért sem, ha csak félgőzzel hajtjuk.

viaLAN EPC3 panel táp

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.