2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

AMD HD 4770 vs 7770: generációk harca

Az AMD videokártyák generációról generációra javulnak, nő a teljesítményük. De mennyi is az annyi?

[ ÚJ TESZT ]

Crysis 2, NFS Shift 2

Crysis 2
Kezdjük is a tesztelést a Crysis 2-vel. 1366x768-as felbontást használtam, Ultra beállítások mellett futottak a tesztek. HD 4770 alatt DirectX 10 módban, HD 7770 alatt mindkét DirectX módban mértem a képkocka sebességet.

Utóbbi kártya esetén az abszolút maximális beállítások mellett is csináltam egy mérést, amikor DirectX 11 módban voltam és a nagy felbontású textúrákat is bekapcsoltam. A nagy felbontású textúrákat HD 4770 esetén nem lehetett bekapcsolni, valószínűleg a kevés memória miatt.

Kattints ide a kép nagyításához!
(+)

Körülbelül 25% az előny a HD 7770 javára. Úgy tűnik a mérésekből, hogy a DirectX 10 mód nem okoz neki gondot, mert a tényleges maximális beállításoknál, DirectX 11 és HD textúrákkal is körülbelül ugyanannyi FPS-t produkál a kártya. Ha gyorsabb lenne a processzorom, valószínűleg még magasabb lenne a képkocka sebesség. Szeretnék egy négy magos processzort beszerezni (talán egy Core 2 Quad-ot), de ez még a jövő zenéje. Az interneten fellelhető egy teszt, ahol Core i7-es processzor társaságában mérnek hasonló beállításokkal, így átlagban 55 FPS-t lehet kisajtolni a videokártyából.

Shift 2 Unleashed
A következő tesztalany a Shift 2, amelyben a HD 4770 miatt kétféle beállításnál is végeztem méréseket. Mivel a HD 4770 csak körülbelül medium-high beállításokig bírta, a felett már játszhatatlan. Ezért a HD 7770-el lemértem medium-high és high beállításokon is a képkocka sebességet.

Kattints ide a kép nagyításához!
(+)

Itt már csak kb. 20% az előny, de az átlag FPS tapasztalataim szerint stabil, így az is előrehaladás, hogy nyugodt szívvel maximumra vehetem a beállításokat. Valószínűleg egy erősebb processzor itt is segítene.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.