2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

AMD Athlon 200GE - Az ébredő Vega

Új gép került a családba, melynek lelke egy Athlon 200GE, de vajon mit tud régebbi játékok alatt?

[ ÚJ TESZT ]

Játéktesztek - 3. rész, Konklúzió

Fortnite Battle Royale

A méltán népszerű BR játék, bár én már egy ideje nem játszom vele, mert az építés nem megy túl jól, anélkül meg nehéz a játék. Titkon várom, hogy legyen egy olyan mód, amiben nincs építkezés, akkor visszatérnék rá, az biztos. v7.10-es verziót teszteltem, ezen belül 3 kör Close Encounters kört mentem, teljesen minimum, FullHD.

Hát sajnos elég gyengén futott eme népszerű játék, közelharcban, viharban, mindenhogyan elég komolyan akadt a játék. Erősen javasolt alacsonyabb felbontás és/vagy kisebb resolution scale-t beállítani, ha valaki élvezhetően szeretne játszani vele. Részben feledékenységem okán én elfelejtettem megpróbálni az alacsonyabb beállítást, így nem tudom úgy hogyan futott volna.

World of Tanks

Miután a játékba elég régen léptem be (jó-jó, előző cikkem miatt pár hónapja, de azelőtt aztán tényleg régen), kaptam egy nagyobbfajta ajándékpakkot, bár fogalmam sincsen, hogy az ajándék és a régen belépés összefüggenek-e vagy csak valami szerencsés kiválasztott vagyok. A csomagban volt 5 millió kredit, 5000 kötvény, ami szintén nem nagyon tudom, mire jó, ill. a réges-régen a játékban legendássá vált T-50-2-es tankot. Mivel én akkor még nem játszottam, nem tudom, hogy ugyanolyan-e, mint régen. Ezenkívül valamilyen bérleti lehetőség miatt pihent a garázsban egy Scorpion G prémium tank is, ennek örömére ki is próbáltam, úgyis mindig kíváncsi voltam rá.
Itt a mérés menete, hogy mentem egy sima csatát, és próbáltam minél jobban izzasztani a processzort... vagyis izé, minél aktívabban segíteni a csapatot a győzelemhez.
Pálya: Lakeville, Scorpion G, VIII szint.


Beállítások 2, Beállítások 3

Szerencsémre az RNG a pártomra állt, és egy nagyon jó csatában dobott be, nem X-es tankok közé (mondjuk utólag belegondolva, lehet azért, mert most mentem először Scorpion G-vel), sikerült is majdnem végig életben maradnom, és lődözni párat, végül nyertünk. Mondjuk én kicsit megnehezítettem a saját dolgom, mert az új tank okozta izgalom hevében se javítókészlet, se gyógyító csomag, se tűzoltó készülék nem volt nálam, ezért a fél meccset hibás ágyúval nyomtam le.

Najó, sok lesz a dumából, szóval a játékot először megpróbáltam egy "Medium preset"-tel is, de így elég játszhatatlan volt, ezért a mérések alatt inkább "alacsony preset"-re állítottam, így viszont tökéletesen ment a játék, semmi problémát nem tapasztaltam. Természetesen HD kliens verzió volt telepítve a játékból. Tudom, hogyha magam állítgatom még a csúszkákat, akkor jobban be lehetett volna állítgatni, de most inkább az egyszerű kocajátékos elvét követtem, és csak megnyomtam az egyik előre beállított értéket.
Próbáltam automata beállítást is, de hasonló eredményeket hozott, érdemi különbség nem volt.

Konklúzió

Összességében nekem nagyon kellemes és pozitív csalódás az AMD kis processzora. Kapunk egy 2 mag és 4 szálas processzort, ami az alap felhasználásra, mint internetezés, Office, filmezés, stb. bőven elegendő, akár magasabb felbontáson is. Emellé "ajándékba" kapunk egy egészen korrekt integrált grafikus vezérlőt, amivel, ugyan nem az új játékokkal, de nosztalgiázni, ezáltal régebbi címeket játszani nagyon is jól lehet rajta. Szóval ilyesmi felhasználásra szerintem jelenleg az egyik legjobb választás, én nyugodt szívvel tudom ajánlani. Egy olcsóbb VGA-val még kicsit újabb, single player címek is beleférnének. Talán egyszer, egy másik cikkben *gondolkodós szmájli*

Utólag beültetett apróság

És a végére hagytam még egy apróságot. Mivel a gép külsőre annyira megtetszett mindenkinek, hogy kikerült a kis rejtett zugából, akkor jött még egy ötlet. Mivel a ház oldala átlátszó plexi, rögtön jött az ötlet, hogy akkor miért ne világítsuk meg? Még az én gépemhez rendeltem régebben 5050 RGB szalagot, amiből maradt még ~1,5 méter, ami pont elég volt ebbe a házba. Gyorsan beszereztem hozzá egy vezérlőt, Apum segítségével ráoperáltuk a tápegységre, és tádámm, máris készen volt a világítás a házikóban. Abból a szempontból gyakorlati haszna is van, amióta megvan az új gép, egyre többször maradt bekapcsolva, mivel eléggé csendben van, sokszor megfeledkezünk róla. Viszont a leddel így már határozottan jelzi, hogy még működésben van.
A kép minőségéért előre is elnézést, csak telefon volt kéznél. Ha nem felejtem el, lövök egy normálisabb fotót is erre alkalmas eszközzel. :)

A végleges helyén, szépen megvilágítva :)

Ezzel a képpel szeretném zárni írásomat. Ha ezt a mondatot olvasod, az azt jelenti, hogy végére értél a cikknek, amit nagyon köszönök, remélem élvezetes volt. Kommentekben várom az építő jellegű kritikákat. AMD vs. Intel és bármilyen játékok közti fröcsögést/hitvitát pedig kérem mellőzni!

SyMbioTe

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.