2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Alpenföhn Sella - új fiú a porondon

Cikkemben az Alpenföhn legújabb processzorhűtőjét szeretném Nektek bemutatni.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy egy újabb Alpenföhn termék jutott hozzám a magyarországi forgalmazó jóvoltából.
A gyártót azt hiszem már nem kell bemutatnom senkinek, mert aki egy kicsit is járatos az informatika világában, az az elmúlt 1-2 évben megtanulhatta a gyártó nevét.
Aki nem ismeri, annak egy kis gyorstalpaló:
Az Alpenföhn az EKL Europe leányvállalata, amely leginkább a személyi számítógépek hűtési megoldásaira specializálódott. A tervezés Németországban, a gyártás pedig a távol-keleten; Kínában, Taiwanban és Japánban zajlik. A távol-keleten és a tengerentúlon találkozhatunk hasonló hűtőkkel DeepCool és 3RSystem márkajelzéssel is, de a Spire 1-2 megoldása is az EKL-től származik.
Mivel a cég fő profilja az ipari hűtések tervezése,-és gyártása, ezért a személyi számítógépekbe szánt hűtési megoldások beszerzésében lehetnek hullámvölgyek.

A gyártó eddig leginkább a felső(bb) kategóriában képviseltette magát, de ez most változott, mert a legújabb termékük egy középkategóriás hűtő, amelyik a 92mm-es ventilátorral szerelt hűtők piacát célozza meg. Nem lesz könnyű dolga, mert ebben a kategóriában az ArcticCooling Freezer7/Freezer64 és a CoolerMaster Hyper TX2/TX3 már nagyon régen jelen van és mondhatni, hogy ők uralják a 4-6ezer forintos árkategóriát.

[Minden kép nagyítható]

Nézzük, hogy az Alpenföhn képes lesz-e ebből a piaci szegmensből kikanyarítani a saját részét...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Alpenföhn Heidi

    A kevésbé ismert német gyártó első VGA hűtője, ami igen komolyra sikerült...

  • Alpenföhn Brocken

    Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy jelenlegi processzorhűtőmet jobbra cserélem.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.