2021. július 26., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Alkalmazásbemutató: Strata

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egyszerűség. Elegancia. Kihívás. Ezeket nyújtja ez a kiváló logikai játék Androidon, iOS-en és WP-n is.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Az egyre gyorsabban fejlődő hardverek, brutális képességű okostelefonok korában egymás után jelennek meg az olyan grafikát kínáló mobil játékok, amiket még pár évvel ezelőtt a PC-inken is megcsodáltunk.

Aki ezt keresi ebben a játékban az sajnos csalódni fog, viszont aki szereti a logikai játékokat, amikkel kötetlenül el lehet ütni az időt utazás és várakozás közben, és szeretné egy kicsit megtornáztatni az agytekervényeit, annak kitűnő szórakozást nyújthat a Graveck gondozásában megjelent Strata.

Dizájn

Bevallom a dizájnt meglátva azonnal pengettem ki azt a cirka hatszáz forintot amennyibe az alkalmazás prémium verziója kerül, anélkül hogy bármiféle játékmenetre utaló videót láttam volna a produktumból, mivel azonnal magával ragadott.

Abba a típusba tartozom, aki képes órákig mászkálni és nézelődni a Mirror's Edge-ben is, mivel az egész annyira letisztult és gyönyörű. A Stratát látván is azonnal a fent említett játék ugrott be.

A játék két díjat is bezsebelt a dizájn tekintetében, ami - valljuk be - teljesen jogos. A háttér pasztell színekkel operál, ezen futnak végig élén színű szalagok, ez már a menüben is jól láthatóan érvényesül, nem hiába, mivel ez alkotja a játék lényegét.

A játékban összesen hat szintet (bónusz egy karácsonyi pálya) kell teljesítenünk, ami összesen 368 feladványt jelent, a játéknak elérhető az ingyenes, reklámokkal tarkított verziója is, ami csak három szintet és 148 pályát tartalmaz.

Játékmenet

Az egyes pályákon mátrixszerűen elrendezett színes négyzeteket találunk, ez adja magát a feladványt.
A játékban a négyzeteknek megfelelő színű szalagokat kell beleszőnünk a négyzetrácsba. A megfelelő szín és sorrend kiválasztása fontos, mivel az egyes négyzetek színe akkor vállt élénkre, így "kipipálva" az adott területet, ha a két kereszteződő szalagból a felső a négyzet színének megfelelő.

A játék akkor értékeli Perfectre a teljesítményünket, ha elsőre, az egyes letett szalagok visszavonása nélkül tudjuk teljesíteni a feladványt.

A letett szalagok csak a lerakás sorrendjében visszafelé vonhatók vissza. Ha elakadtunk a játék két segítséget is felkínál, a sorrendet is megmutatja és azt is hogy melyik sorba milyen színű szalagot kell letenni, de egyszerre csak az egyik látható, viszont így elestünk a Perfectre teljesítéstől.
Az egyes szintek alszintekre vannak bontva, attól függően, hogy 3x3-as vagy 4x4-es a pálya, minden egyes ilyen alszinten új színeket kapunk.

Hangok

Ki gondolná, hogy egy logikai játék hangulatához mennyit hozzá tudnak tenni a hangok. Itt azt is sikerült eltalálni. A játékban minden művelet elvégzésekor, kellemesen lágy zongoraakkordok szólalnak meg, harmonizál az egész képi világgal.
Sőt! A fejlesztők még arra is gondoltak, hogy a bónusz téli színekkel operáló pályán csengettyűszó szólaljon meg minden egyes lépésünknél.

Végszó

A játékot Android platformon próbáltam ki, de ezen kívül elérhető iOS-re Windows Phone-ra és letölthető a Windows 8 sőt az RT áruházából is, Windows 8-on ahogy láttam sajnos az ingyenes verzió, csak egy napi kipróbálási lehetőséget ad.
Sőt! Bekerült a Steam Greenlight programjába is, viszont sajnos ott nagy a hallgatás, semmi infó nincs, hogy mikor jelenik meg Steamen.

A játék minden gondolkodni vágyónak kellemes kikapcsolódást nyújt, épp annyira mozgatja meg az agyat, hogy ne váljon frusztrálóvá egy-egy kirakós teljesítése, emellett a dizájn szemet gyönyörködtető, a hangok pedig kellemesek a fülnek.

Egy szóval teljesen megéri az árát, engem képes volt órákra lekötni (a vizsgaidőszak rovására) ajánlom mindenkinek kipróbálásra legalább az ingyenes verziót.

Google Play:

Strata Free
Strata Premium

App Store:

Strata

Windows Marketplace:
Strata (egy napos próbaverzió elérhető)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.