2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Alcatel One Touch S'Pop

Mire képes ma egy egymagos MTK-procis olcsóság? Ugyan nem csak telefonálni, de sokkal többre ne számíts.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia, akku, összegzés

Multimédia

A hátlapon található egy 3,2 MP kamera, amely az előlapival együtt, az éppen hogy használható kategóriába tartozik, a képek minősége értékelhetetlen, maximum az információtartalmát lehet számításba venni, örüljünk, hogy ennyi pénzért van belőle elöl is egy.

Igaz, állíthatunk rajta esetleg fehéregyensúlyt is, amivel így a nagyon rossznál egy fokkal jobb képet állíthatunk be, a környezetnek megfelelően. A képek mosottak, színhelyességük nem megfelelő, valószínűleg ledes villanóval sem lenne jobb, ami hiányzik róla. Videót VGA minőségben „tud” rögzíteni.

Zenelejátszóját először egy Nokia fülessel próbáltam, amivel egy zavaró búgást is kapunk a fülünkbe. Kicserélve az eredetire, ez szerencsére megszűnt, és viszonylag elfogadható minőséget adott, de nem ezen kell a zenét élvezni, arra még mindig legjobb a HIFI, időtöltésnek viszont megteszi. FM-rádiója RDS-t tud, nekem kicsit halk még maximális hangerőn is, tömegközlekedésen még nem próbáltam mit tud nyújtani.

Videót először VLC-playerrel próbáltam lejátszani, majd kezdőként fórumokat böngészve rátaláltam az MX Playerre, mellyel H.264 kódolású, 720p-s videókat akadás mentesen futtat. Érdekes, az 1080-assal is majdnem megbirkózott, de ott nem a képpel volt probléma mint a VLC-n, hanem pár másodperces hangkihagyásokkal jelezte, hogy ez már nem megy neki.

Akkumulátor

A készülék kapott egy 1400 mAh-ás akkumulátort, amivel kikapcsolás nélkül nekem kibírt két napot, viszonylag kevés használattal, ebben volt netezés, illetve minimális telefonálás. Később mikor nem értem rá használni, csak telefonáltam párszor, akkor esti kikapcsolással 4 napot is kihúzott.

Adatkommunikáció

HSPA 7,2 Mb/s letöltést, valamint 5,7 Mb/s feltöltést tud az UMTS hálózaton, ami viszonylag gyors adatforgalmat jelent, én opera minit használok többnyire böngészésre, mivel ez egy tömörítő szerveren keresztül kommunikál, nem tűnik teljesen gördülékenynek, de nem rossz.
N-es a WiFi, a kapcsolat gyors, és jól is tartja, nem dobálja el, pedig a környéken elég sok hálózat van a közelben. Van rajta Bluetooth 4.0, valamint GPS is, ami viszonylag hamar talál jelet, hosszú távon viszont még nem próbáltam.

Összegzés

Ezért a pénzért kapunk két év, igaz külföldi garanciát is, amit remélhetőleg nem kell kihasználni, mivel az a tulajdonosnak is plusz költséget jelenthet.

Általában elmondható, hogy nem egy sebességbajnok, de viszonylag folyamatos a rendszer, persze akadások elő-elő fordulnak, de az általános használatot nem igazán zavarják.

Összességében egy alsó kategóriás telefontól talán nem is várható több, nekem azt nyújtja amire szükségem van, egy viszonylag sokféleképpen használható kommunikációs eszköz.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.