2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Alcatel OT-308: a mindenes

Bevezető, tartozékok Az előző tesztemben bemutatott telefon egy remek példa volt az olcsó, de funkciókban...

[ ÚJ TESZT ]

Belső II

Oprendszer, kommunikáció, programok II

A legtöbb csemegét az Eszközök menüpont rejti. A telefon rendelkezik egy FM-vevővel, így akár rádiózhatunk is. A telefon továbbra sem igényel headsetet a rádióhoz, jó minőségben fogja a helyi adókat.

Játékokból kapunk kettőt is, mindkettő ügyességi, arra jók, hogy elüssük vele az időt, ha valahol éppen várakozunk például.

Ébresztőóránk jól jöhet sok esetben, több időpont is beállítható vele. A Szervező gyakorlatilag egy naptár részből áll, és adott naphoz állíthatunk több időpontot is, ami szerintem dicséretes egy ilyen telefontól.

Kapunk még egy átváltót, amivel súlyt és hosszt tudunk több mértékegység között átváltani. Továbbá van még egy számológépünk is, amivel csak a négy alapműveletet tudjuk elvégezni. Ezen kívül a telefon rendelkezik egy böngészővel, amivel elérhető a WAP, amit már szerintem nagyjából senki sem használ. Ezt GPRS-en keresztül képes elérni a telefon, és képes kezelni az xHTML alapú WAP oldalakat.

Végül pedig jöjjön a Médiaalbum, ami felderíti a telefonon és memóriakártyánkon lévő összes képet, animációt, és zeneszámot. A képekhez indíthatunk diavetítést, ami azért kicsit viccesen néz ki egy 128 x 128 pixeles kijelzőn, pláne úgy, hogy elviekben maximum 800 x 600-as felbontású képeket tud kezelni a készülék.

A zenelejátszója semmi különöset nem tud, van Equalizere, amik előre beállítottak. A zenéléshez használt hangszóró hangja erős átlagos, de elég hangosra is lehet állítani, bár ekkor már recseg. A számok közti lépegetés kicsit nyöszörgős, mert nem egyből tud lépni, valószínűleg kicsi a telefon memóriája, és az okozhatja ezt a jelenséget.

Hiába a microUSB, a telefon számítógéppel nem tud kommunikálni, ezt sajnálom, mivel így mindig szét kell szedni a telefont, ha a memóriakártyához hozzá akarunk férni.

Beszélgetés közben normálisan hallható minőséget produkál mindkét oldalon.

A készenléti időt még nem érkeztem kipróbálni, de reálisnak tűnik az OT-217 után. A zenehallgatással viszont gyorsan le tud merülni, a gyártó oldalán 6,2 órára becsülték az így elérhető üzemidőt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.