2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Alcatel OT-308: a mindenes

Bevezető, tartozékok Az előző tesztemben bemutatott telefon egy remek példa volt az olcsó, de funkciókban...

[ ÚJ TESZT ]

Belső

Oprendszer, kommunikáció, programok

A telefon oprendszere a kínai tervezésű MTK, mely nem a legrugalmasabb platform, de amihez ez a telefon készült, arra bőven elég.
A készülék a mai okostelefonokhoz képest gyorsan feláll, de az OT-217-hez képest kicsit lassabb, amin meglepődtem, vélhetően a lassabb processzor és a komplexebb, nagyobb tudású oprendszer miatt.

Használat közben a sebességre nincs panasz, nem akadozik a menük közötti lépegetés közben.

Menüje 3 x 3 db cellára lett felosztva. Elsőként a Kamera, majd a Zseblámpa, Névjegyzék, Hívásnapló, Zene, Profilok, Eszközök, Üzenetek, Beállítások érhetők el. Melyikkel is kezdjem? A Beállítások menüvel a szokásos dolgokat lehet beállítani (kijelző, csengőhang, biztonsági kódok, stb.), semmi különös sincs benne, maximum annyi, hogy az üdvözlő és a kikapcsolási képet át lehet állítani a gyári képek és animációk közül másikra.
A Névjegyzék sem tud semmi extrát, csak a szokásos dolgokat, de akár 400 névjegyet is képes tárolni. Üzenetekből tudunk küldeni SMS-t is és MMS-t is (utóbbit én személy szerint alig használtam, életemben ha kétszer küldtem bárkinek is ilyet). SMS íráskor igénybe vehető a T9 szótár, ami meglepően jól teljesít, mivel komplexebb szavakat is simán fel tud ajánlani. A gépeléssel nincs semmi baj, van elég idő az egy gombbal elérhető karakterek váltogatása között.

A telefon rendelkezik zseblámpa funkcióval, ami hát erős túlzás. A LED elég gyengére sikeredett, így nagyon erős fényre nem kell számítani, maximum arra jó, hogy megtaláljuk sötétben a földre leesett dolgokat.

Most pedig jöjjön a várva várt kamera. Mit tud felmutatni a 0,3 MP-es kamera 2013-ban? A beállítások után valami hihetetlenre készültem (lelkem mélyén), de végül az lett, amire amúgy is számítottam, hogy a képek elég gyenge minőségűek. Az érdekes az, hogy tudunk állítani felbontást: 640 x 480, 128 x 128, 128 x 96 és CIF felbontások között, továbbá állítható a minőség(?) Kitűnő, Standard és Gazdaságos között.
Effektnek állítható a Szépia, Negatív és Normál módok, továbbá állítható még az expozíció, fehéregyensúly és a mentés helye.

A képeket nézegetve hamar rájövünk, hogy nem ezzel fogjuk életünk nagy eseményeit rögzíteni, de a célnak megfelel. Ami kicsit meglepő, hogy a fix fókuszos kamera ellenére tud közeli képeket is lőni.

Ami viszont zavaró, hogy a képrögzítés gomb megnyomása után várni kell 2-3 másodpercet, hogy ténylegesen rögzítse a képet a telefon, ami miatt ha bemozdulunk, akkor máris elmosódott lesz a remekmű.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.