2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Alaplaptartó tálca fából

SSI szabványú szerver alaplapomnak alaplaptartó tálca készült, hogy biztonsággal betehessem a 20 éves EATX házamba.

[ ÚJ TESZT ]

Család, telefon és a munka megkezdése

Köszönetnyilvánítás

Családunk olyan életszakaszon van túl, ami mindannyiónkat nagyon kimerített, és különösen nagy szükségem volt egy kis pihenésre. Feleségem olyan kedves és drága, hogy éppen ezért elment egy hétre a nagyszülőkhöz a gyerekekkel. Ezúton is szeretném ezt megköszönni Neki. :)

Képminőség

Hát... a képek minőségéért előre is szeretnék elnézést kérni. A fényképezőgép elutazott a család nagyobbik részével, így kénytelen voltam beérni a telefonommal. A telefonom viszont már 5 éves, és akkor is az alsó-középkategóriában indult. Higgyétek el, a kijelzőjén (a képbe nagyítva) sokkal jobban nézett ki minden, mint most, a számítógép képernyőjén.

Alapanyag, darabolás

Miért éppen fa? Egyrészt, mert könnyű megmunkálni, továbbá sem időm, sem pénzem nem volt fém lemezt rendelni és megmunkáltatni. Másrészt pedig azért, mert a munkálatokhoz szükséges szerszámok rendelkezésemre álltak. Az ihletet ez a videó adta, bár erősen tovább kellett gondolnom, mert a benne alkalmazott megoldás rövid időn belül tönkreteheti a processzoroknál lévő SMD alkatrészeket.

Az egyik barkácsáruházban vettem 3 mm vastag, 1,575 m x 1,575 m területű rétegelt fa lemezt. Kalandos volt buszon hazavinni :) Csak a miheztartás végett:


Biztos, ami biztos, nehogy véletlenül túllógjon az alaplap a fán

Miután meggyőződtem róla, hogy a megvásárolt alapanyag fedezi az anyagszükségletemet, elkezdtem feldarabolni. Első körben 4 darab EATX méretű téglalapot vágtam le belőle egy csíkban. A munkához a fent említett barkácsáruházban még korábban vásárolt fűrész finom és közepes pengéjét használtam.

Bár a fűrész nem volt olcsó, azóta sem bántam meg, hogy megvettem. A fűrészeléshez a terep biztosította lehetőségeket teljes mértékben kihasználtam, még egy segítő kezet és néhány kollégát is kerítettem:


A zsiráf ingyen vállalta, hogy csöndben legel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.