2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Akai Glory G3 – Kezdő androidosnak ideális?

Annak ajánlom, ki most vesz először okostelefont vagy androidos telefont és fontos számára az ár/érték arány.

[ ÚJ TESZT ]

Root, recovery, egyéb módosítások

Rootolni sajnos ezzel az egy programmal sikerült csak, Eroot, pedig jó párat kipróbáltam. Ennek ellenére nem kizárt, hogy létezik még hozzá másik módszer is. Az alkalmazás nagyjából kínai nyelvű, de könnyen használható, nem lehet eltévedni rajta. Az USB-s hibakeresést természetesen be kell kapcsolni a telefonon.

Szerencsére Cappa72 barátom ismét a rendelkezésemre állt, és készített egy CWM Recovery-t a telefonra. Természetesen minden menüpont működik benne, rommentés, visszaállítás, zip;update.zip flash-elés, wipe, reset, mount stb. stb. Felrakása nagyon egyszerűen lehetséges a Mobileuncle MTK Tools alkalmazással.

Belépés a recoverybe bármilyen reboot programmal, kiterjesztett kikapcsoló menüvel, vagy kikapcsolt állapotban a power gomb + a hangerő fel együttes megnyomásával lehetséges. További rejtett vagy finombeállítások használatért nyugodtan telepíthetjük az Xposed Framework és Gravity Box JB párost, nem fogja vissza a rendszert, és nagyon hasznos dolgok vannak benne. Az alapbeállításoknál érdemes kivenni a gyorsindítás funkciót, szoktak belőle gondok lenni.

Egyéb módosítás, ami engem még zavart, a névtelen/magán hívásoknál az arc nélküli kép személytelensége. Ezt egy módosított phone.apk-val meg lehet oldani. Root Browserrel bemásoljuk a system/app mappába felülírva az eredeti phone.apk-t, a jogosultságot beállítjuk: rw- r-- r--, és újraindítjuk a telefont. Az újraindítás befejezése előtt előfordulhat hibaüzenet, de ezt le lehet okézni, majd restart után minden rendben fogad minket.

Magánszám, ismeretlen szám és kép nélküli számhoz ad egy kellemes arcot. Ezt természetesen be lehet még külön állítani a Gravity Boxban is, ha valaki nem akar az előző módszerrel kínlódni. A kép hozzá itt található.

Driverek a telefonhoz itt találhatóak: USB Driver, [link], [link].

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.