Hirdetés

2022. június 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Ainol Novo 7 Tornados

Viharos érzések egy 25 ezer forintos tabletet illetően. Miért? Mert egészen jó!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

_____________________________________________

Update! Megjelent a 4.0.4.-es rom a Tornados-ra! Figyelem, nem gyári rom, hanem módosított! Letöltés...

_____________________________________________

Volt nekem egy Flytouch 2 Superpad gépem, de nem szerettem már.

Nagy volt, rezisztív kijelzős volt, kényelmetlen volt használnom és már nem igazán szolgált ki. Nem beszélve arról, hogy itt az idő haladni a korral, és lecserélni a jó öreg ARMv6-ot ARMv7-re.
Ugyanis az operációs rendszert illetően nem mindegy, hogy mire próbálja meg ráerőszakolni a (super)user, így gondoltam egyet és elkezdtem nézelődni.

Jó lesz a használt is - gondoltam. Meg valami olcsó. Rámentem az egyik magyarországi aukciós portálra, és nézelődtem. Ez a gép meg visszamosolygott rám 23 ezer kemény pénzért. A FT2 15 ezerért ment el (!), így nem is volt olyan nagy a differencia.

Lecsaptam rá és egy hét múlva már a kezemben is volt. Garancia nincs rá, de ennyiért nem fogok ezen vesződni. Eddig jó, bőszen imádkozom, hogy ez ne is változzon!

Kézbe véve a gépet egészen különös dolog önti el az embert. Mondhatnám, viharos érzések kavarogtak bennem, mert megfogni jó, bár kicsit nyekereg. Illetve amikor jobban megnyomja az emberfia a gép hátulját, akkor a kijelzője jelzi ám, hogy hátul gyűrik: szépen szivárványosodik egy kis kerek részen. De hát: nem kell nyomkodni a hátulját! Nyomd az elejét!

Nyomhatjuk is, de nem kell nagyon, mert eléggé érzékeny jószág. Szépen követi az ujj mozgását, érzékenységét illetően nem érheti panasz. Annyi vele a baj, hogy gyűjti az ujjlenyomatokat. De nagyon.
Ugyanez mondható el a hátuljáról, mert az pedig szép fényes műanyag.

Sok minden nem dobja fel a gép vonalvezetését, csak a hangszóró, pár kötelező piktogram, és elől körben egy szálcsiszolt mintázatú műanyag keret, ami egyébként jól mutat, csak kézbe véve jövünk rá, hogy ez nem is az.
Belül, a kijelző körül még egy króm csík fut körbe, ha ezt kihagyták volna, nem vesztettünk volna sokat.

A felső élen található mégy egy kamera is, 0.3 Mpixel, sok mindenre nem jó.

Amúgy a gép paraméterei: 125x191x10.9 mm. Kényelmesen kézbe vehető, nem csúszkál, nem olyan őrült méretű, hogy idétlenkedni kelljen vele.

Oldalt találunk pár érdekes dolgot: bal oldalon alulról egy miniUSB csatlakozó (éljen a szabvány), egy mikrofon, egy microSD hely és egy 3,5-ös jack dugó sorakozik.

Felül található a bekapcsoló gomb (mely használható lezárásra és feloldásra is), a hangerőszabályzó gombok és egy Home gomb, mely a kezdőképernyőre visz vissza.

És nagyjából ennyi, semmi több. Minimalista, no!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.