2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Adjon az Isten, szebb jövőt!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Először is szeretném leszögezni, hogy írásom nem politikai jellegű nem szeretnék senkit...

[ ÚJ TESZT ]

Először is szeretném leszögezni, hogy írásom nem politikai jellegű nem szeretnék senkit sem megsérteni, sem befolyásolni.

A minap futottam bele ebbe a gyöngyszembe kedvenc közösségi portálom üzenőfalán( az iWiW-en, hol máshol?!) amit elvileg a bombagyár publikált.

Íme:

"Éppen ezért javaslom, hogy terjesszük el, legalább próbából: köszönjünk oda annak, aki valamilyen jelképünket viseli kitűző, felvarró vagy egyéb formában. Ne átalljunk hangos „Szebb jövőt!” vagy „Adjon az Isten!” kiáltással üdvözölni őt, s meglátjuk, hogy érkezik majd a megfelelő válasz.

Ez több dologra is jó: mégis jobb érzéssel a szívünkben folytathatjuk utunkat, hogy tudjuk, vannak még ebben az országban olyanok, akiket ismeretlenül is ismerünk. Érezhetjük valamicskét, hogy mennyien vagyunk, hiszen nagyobb a felelősség azokon, akik nem viselnek jelképeket: ők köszönhetnek először. Nem mellesleg pedig a buszon vagy utcán az emberek megismerik régi-új köszöntésünket, lassan pedig elfogadják, talán maguk is használni kezdik. Erre pedig nem lehet azt mondani, hogy nincs rá időnk, pénzünk vagy félünk tőle: a nemzeti összefogást mindannyian alakíthatjuk kis lépéseinkkel. Aztán elválik, elegendőek vagyunk-e."

Ez mind szép és jó, de mi lenne ha nem csak kívánnánk a szebb jövőt hanem tennénk is érte? Mi történne ha mindenki csak a saját dolgával foglalkozna és azt próbálná meg jól csinálni? Mi történne ha mindenki szó nélkül tenné a dolgát? Ha mindenki(ide értve a vezetőket is) nem csak felvenné a pénzt hanem el is végezné a munkát amiért a pénzt kapja? MINDENKI!

Persze ez is kell, elismerem, de ez nem lesz elég, ezért kérem a kedves olvasókat ezeken gondolkozzanak el és ha egyet értenek velem akkor próbáljanak meg ezek alapján cselekedni, élni, és dolgozni.

A népszavazásról

Mint mindannyian tudjátok közeleg a népszavazás ideje. Nem akarok senkit sem befolyásolni, csak annyit kérek, hogy aki tud menyjen el. A történelem során rengeteg emberi élet hunyt ki azért, hogy te ma szavazhass. A szavazás nem csak jog de kötelezettség is! Az, hogy mire, kire, hogyan szavazol az már a szíved joga, de ott kell lenned, és szavaznod kell!

Ha csak 1-2 olvasó fogadja el eme kis írást és teszi magáévá a benne foglaltakat akkor már megérte leírnom.
Adjon az Isten!

Riccio

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.