2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

TimelineX felturbózva

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Acer i7-es multimédiás notebook (majdnem) mindenkinek, kompromisszumokkal

[ ÚJ TESZT ]

Benyomások

Bekapcsolás és az első érdemi gomb leütés között kb. 15 perc telt el, ismerve az Acer-t meglepő volt, mert más modelljeinél képes dupla ennyi ideig elszutyongatni az időt. Maga az érdemi munka a feldobált regisztrációs felkérések, és a hozzáadott demó (30-60-90 napos) programok miatt eléggé nyögvenyelősen indul. Ami viszont hasznos, hogy felszólít a helyreállító lemezek elkészítésére.
Itt jegyzem meg, megint egy másik meglepetés, az 500 GB merevlemezt egyben kínálja fel használatra, semmi particionálás, vagy adatoknak egy másik kötet elkészítése. Érdekes koncepció.

[L:/dl/upc/2010-09/05/235_xiwzxumfz3l9reqh_acer_elmenyindex.png](IMG:/dl/upc/2010-09/05/235_xiwzxumfz3l9reqh_acer_elmenyindex.thumb.png)(/IMG)[/L]

Maga a készülék LED-es kijelzővel és 1366x768 HD felbontással rendelkezik, a fényerőt 9 fokozatban lehet szabályozni. Itt jön megint a kukacoskodás, ha már ilyen teljesítményű processzort préselnek bele, nem lehetne esetlegesen egy nagyobb felbontású megjelenítőt beleilleszteni, mondjuk egy 1600x900 méretűt.

Adatkommunikáció megint felemásra sikerült, igaz hogy van N-es vezeték nélküli csatlakozási lehetőség, plusz gigabites a hálózati kártya, viszont a Bluetooth költséghatékonyság áldozata lett.

Melegedés, zaj. Szerencsére a kánikula idején volt lehetőség kipróbálni a készüléket. Zaj szempontjából jól teljesített, ha csak alap dolgokra, munkára netezésre használjuk. Ebben az esetben a ventilátor nem igazán halható meg. Ellenben mikor a processzort munkára sarkaljuk, videó vágás, tömörítés, játék, bizony egy idő után idegesítő lesz az állandó ventilátorzúgás. Ott folyamatos, és egyre erősödő ventilátor zaj halható jobb oldalt, plusz ezen a részen szépen fel is melegszik a készülék váza, és billentyűzet is. Erősen javallott egy notebookhűtő beszerzése.

Akkumulátoros üzem. Itt is igaz, mint a melegedésnél, ha csak a minden napi munkára kell, és energiatakarékos sémát beállítjuk, a 6 cellás akkumulátor közel 3 órát is ki tud préselni magából, ellenben egy kiegyensúlyozott sémánál, némi netezés wlan-on keresztül röpke egy órával kevesebb (~ 2 óra) a felhasználási időtartam. Ha pedig rákapcsolunk, és bírjuk a velejáró zajt, meleget, a processzor és a vga teszi a dolgát, viszont az akkumulátor kevesebb, mint 1 órát bír ki.

Plusz funkció itt is, a dvd író lekapcsolása energiatakarékosság céljából.

Vga kártya, egy DirectX 10.1 támogató 1 GB DDR3 memóriával rendelkező Nvidia GT 330M lett kiválasztva.
40nm technológia ellenére szépen fel tud melegedni a kártya, 80-85 C fokokat könnyedén el lehetett érni vele, felé viszont nem igazán sikerült tornázni, még Fumark segítségével sem.
Játék alatt, hála az Intel I7 processzornak, és a nem full HD kijelzőnek, nem volt olyan játék, ami megfogta volna. Minden teljesen játszható volt natív felbontásban. HDMI-on, vagy VGA kimeneten pedig külső megjelenítőn is élvezhetjük a játékokat.

A processzor nyers ereje lenyűgöző annak ellenére, hogy csak 1,6 GHz, viszont a Turbo Boost-nak köszönhetően, ha kell, akkor 2,8 GHz - re is felszalad, természetesen a magok kihasználtságának függvényében. 4 fizikai mag, ami a Hyper-Threading miatt képes 8 szál egyidejű kezelésére.

Összegezve:

15,6" multimédiás mindenes, vagy egy báránybőrbe bújt farkas. A nagy számítási és grafikus teljesítmény mellett sikerült a hordozhatóságot is szem előtt tartani. Viszont nem kompromisszum mentes a készülék, a hiányok miatt, mint E-SATA, Express Card, Bluetooth nem léte. Esetlegesen jobb felbontású kijelző. Blu-ray írót vagy egy kombót fel sem merek tételezni.
Aki viszont ezen "apróságok" mellett el tud siklani, vagy nincs szüksége rá, ellenben a számítási teljesítmény kell, akkor gondolkozón el rajta.

Pro/Kontra

+ Processzor
+ Vékony, tetszetős váz
+ Teljesítmény

- E-SATA, Express Card, Bluetooth hiánya
- fényes felületek
- melegedés

Linkek:

ACER
Acer Notebooks Forums

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.