2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer Aspire V5-131

Kis méretű notebook Intel Celeronnal az alsó árkategóriából. No, de mit várhatunk 70.000 forintért?

[ ÚJ TESZT ]

IGP Játékok

A játékok elsősorban FPS-ek. Ennek két oka is van. Ezek sokkal érzékenyebbek a GPU teljesítményére, és játék közben sokkal hamarabb ki lehet szúrni, hogy az IGP teljesítménye elég-e vagy sem.

A Counter-Strike előbb, vagy utóbb előkerül egy valamire való lanpartin. A V5-131 bőven elegendő hozzá. Az IGP sokkal erősebb, mint a korabeli GPU-k. A játék nem szaggatott, folyamatosan futott. Két memóriamodullal elég sokat gyorsult.

A Serious Sam SE futtatása sem okozott gondot. Kicsit még multiztam is a gépen, nem volt vele gond.

A Doom3 már nem futott annyira simán. További butítással rá lehetne venni, hogy rendesen menjen, de abban már semmi élvezet nem lenne. Be kell látni, hogy ez már a kis gép tudásának a határán van, néha eléggé be-beszaggat a játék, amin a második memóriamodul sem segít.

A Left 4 Dead 2 egy elég jó alkalmi játék. Nem is rossz pár percre beugrani egy kis hentelésre, vagy cimborákkal tolni egyet az interneten. Egy modullal néha zavaróan szaggatott a játék. Valószínűleg low-ra butítva simán futna, de a második modul sokkal többet számít. Így is éreztem, hogy nem teljesen simán fut a játék, de már nem volt nagyon zavaró.

Far Cry-al is hasonlót tapasztaltam. A minimum sokkal többet javult, mint az átlag és sokkal fontosabb is a játék során. Butítva jobban futna a játék, ha nem akar valaki második modult venni.

Az XCOM stratégia reinkarnációját hagytam utoljára. Az FPS számok azt mutatják, hogy vannak akadások, de ezek sokkal kevésbé érezhetőek, mint egy lövöldözős játéknál. Egy modullal is játszható közepes grafikán, de a játék által valós időben renderelt animációk szaggatnak. Ezzel együtt lehet élni, a grafikát is lehet butítani, de a második modul még jobb megoldás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.