2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer Aspire V5-131

Kis méretű notebook Intel Celeronnal az alsó árkategóriából. No, de mit várhatunk 70.000 forintért?

[ ÚJ TESZT ]

Fogyasztás, használat

Fogyasztás

Egy notebooknál nagyon fontos az akkumulátoros üzemidő. Ezt a már említett akku és a fogyasztás határozza meg. A gép fogyasztása nagyon kedvező, csodálkozva néztem a bekapcsolt LCD melletti 11 W-os fogyasztást. Terhelve ez maximum 29 W-ig megy fel, ami alacsonyabb, mint a két referencia desktop alapjárati fogyasztása. még ha a táp jobb hatásfokát figyelembe veszem, ez akkor is nagyon jó eredmény. Far Cry alatt az IGP teljesen le volt terhelve és a CPU sem unatkozott.

Utazás közben elfogadható üzemidőre számíthatunk. Szinte teljes terhelés mellett 2:30 futotta a telepből. További 8 perc volt még benne, de a vonat nem ment tovább. Nem terhelve ez majd 5 órára megy fel. Átlagos használat mellett 3 óra után még mindig 20%-on állt a mutató, tehát kb. 3 és fél órát bír ki a gép. A töltő egy óra alatt 57 %-ot töltött, a második 2 óra végére 88 %-ra ment fel az akku. Ilyenkor 44 W-ot fogyaszt a gép, kikapcsolt állapotban valószínűleg kevesebb idő is elég lett volna.

Egyéb tapasztalatok

Használat közben sikerült pár további negatív tapasztalatra szert tennem. A legjobb, ha az eddigiekkel együtt összefoglalom őket:

- A billentyűzethez hozzá kell/lehet szokni, kis odafigyeléssel (kurzor billentyűk) sokkal jobb is lehetne, de hasonló gépeknél ez általános hiba. A touchpadot sem nekem tervezték.
- Teljesen műanyag kivitel, a fedlapot nem lehet tisztán tartani.
- A zsanérok is műanyagok, használat során derül ki, hogy mennyit bírnak.
- Ha erősen terheltem a gépet, akkor felhangosodott.
- A kijelző TFT, nem túl jó betekintési szögekkel, amit az alábbi képpel szemléltetnék:

További tapasztalataim a következőek:

- Youtube videókat böngészőből is lejátssza, de 720p felbontásnál van egy-egy eldobott kép. Nem zavaró, de észre lehet venni.
- FullHD videókat gond nélkül viszi GPU gyorsítással.
- Flash játékok játszhatóak.
- A hangszórók nem a legjobbak, erről az elhelyezésük is tehet.
- A webkamera Skype-hoz elég, de többre nem használnám.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.