2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Acer Aspire Nitro

Gamer laptop kedvező áron, erős hardverrel, viszont a hűtés terén kompromisszumokat kell kötni.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Sokan vannak, akik részben vagy teljesen a PC platformot részesítik előnyben, ha modern játékokkal akarnak játszani, de asztali gépüket nem tudják magukkal vinni kollégiumba/szállóba, ezért úgy döntenek, hogy vesznek egy gamer laptopot. Vagy szimplán csak azért, mert kevesebbet fogyaszt és kisebb helyen elfér. Laptopot venni azonban nem olyan egyszerű, mint bemenni a cipőboltba és megvenni a megtetszett cipőt, mivel a gépnek sok tulajdonságára oda kell figyelni. Manapság teljesítményben a gamer laptopok már nincsenek annyira lemaradva asztali testvéreiktől, mint régen, árban viszont a korábbiakhoz képest tapasztalható eltolódás. Néhány évvel ezelőtt 300 000 Ft-ért már majdnem egy csúcskategóriás gamer laptopot lehetett venni, manapság azonban sajnos a tény az, hogy egy komoly masina 300 000 Ft-nál indul, és akár 1,5 millióig is elnyúlhat az ára.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ennél olcsóbb gépen nem lehet jó grafika mellett élvezhetően játszani, azonban ha valaki olyan gépet akar, amin:
- újabb játékok,
- élvezhető képkocka szám mellett,
- szép grafikával futnak,
akkor minimum GTX 1050 Ti VGA-val szerelt gépben kell gondolkodni, amik ára 300 000 Ft-nál indulnak átlagban.

Jó hír azonban, hogy alkalmanként 100 évente, amikor telihold van és ha a csillagok állása is kedvez, akkor lehet kifogni akciókat, mint ezen írás szereplője is, aki GTX 1060 VGA-val van szerelve annak ellenére, hogy "csak" 320 000 Ft-ba került a normál, 380 000 Ft-os ára helyett.

Ezen írásomban megmutatom, hogy miért érdemes vagy esetleg nem érdemes erre a laptopra gondolni annak, aki most gondolkodik vásárláson. Nem szokásos tesztről van szó, mivel azt sok oldalon találni, helyette igyekszem olyan dolgokra és részletekre kitérni, amire sok cikkíró ritkán vagy egyáltalán nem tér ki, vagyis a problémákra és a rejtett hibákra; más szóval, hogy valóban alkalmas-e játékra ez a "gamer" laptop?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.