2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer Aspire 5552G - olcsó játékos

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Brutális teljesítményű notebook, nagyon kedvező áron...

[ ÚJ TESZT ]

Kinyitva

A fedelet tartó zsanérok elég erősek, tartósak, sokáig jól fog üzemelni. Miután felnyitottuk a fedelet, szembetaláljuk magunk a 15,6"-os méretű, 1366x768-as felbontással rendelkező kijelzővel, amelynek a betekintési szögei nagyon jók, viszont felülről és alulról hamarabb átfordulnak a színek, viszont a fényerő megfelelő, jól használható darab, persze nem IPS szintű. A kijelző kávája lakkozott fekete felületet kapott, ami viszont gyűjti az ujjlenyomatokat rendesen. A kijelző felett találjuk az 1,3 Mp felbontású webkamerát, mellette a beépített mikrofon nyílását, illetve a kijelző alatt középütt találunk ismét egy Acer logotípiát.

A billentyűzet szigetes kialakítású, külön numerikus billentyűzettel ellátva. A billentyűk rövid úton járnak, kényelmesen lehet rajta gépelni, viszont szokást igényel, mivel a bal oldali shift összement széltében, illetve az iránybillentyűket megfelezték hosszában. A touchpad elég méretes, jobb oldalt egy görgetősávval, ráadásként multitouch képes, amelyet rendesen ki is tudunk használni. Az egérgombok is jól használhatóak, határozott nyomáspontjuk van, viszont kissé hangosak.
A billentyűzet alatt ismét a matt felületű műanyaggal találkozunk, amelyre 1 kicsi AMD matrica, illetve egy nagy méretű matrica került, ahol megtaláljuk a gép specifikációját.

A billentyűzet felett megtaláljuk bal oldalt a bekapcsológombot, az mellett a hdd és a wifi használatát jelző piktogramokat. Ezek mellett megtaláljuk az egy szem hangszórót, ami azt jelenti, hogy mono a hang, de összehasonlítva két másik noteszgéppel, a hang abszolút nem rosszabb, kb úgy szól, mint a többi hasonló kategóriás gép.

A bal oldalra került a töltő csatlakozója, mellette a hűtőnyílás van, az mellett egy vga, ethernet, hdmi, 1db USB 2.0, illetve a mikrofon be- és a hangkimenet csatlakozója van.
Jobb oldalra került még 2db USB 2.0 csatlakozó, a DVD író, illetve a Kensington zár.
Elől található a nehezen hozzáférhető kártyaolvasó, ezért egy negatív pont jár a tervezőknek, a kisebb ujjúak még tudják használni, a nagyobb ujjúaknak meggyűlhet a baja vele. Hátulra nem került csatlakozó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.