2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer Aspire 5530 5 év után

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az Acer közép-alsó kategóriás notebookjának bemutatója, immár több mint 5 év tapasztalatával.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Bevezető
Régóta kerestem első cikkem alanyát és gondoltam, miért ne lehetne egy tartós teszt? Építő jellegű kritikákat szívesen várok.

2007-ben vásároltam a gépet, körülbelül 150.000 forintért. Ez volt az első 2 magos gépem, az előző (P4 Celeron)-hoz képest nagyon gyorsnak számított, ma már kevésbé. Elsődleges cél az alkalmi játék volt, az akkori játékok még tökéletesen futottak rajta, ezenfelül netezés, office, filmnézés stb.

Külső

Ez az ami még ma is megfog benne, a külső. Bár ez teljesen szubjektív, nekem nagyon tetszik.
Az Acer, akarom mondani a BMW designerei nagyon kitettek magukért, ugyanis ezt a szériát ők tervezték. A gép 15.4"-os és 2,8 kg, 37 cm széles, 28 cm hosszú, 4,5 cm magas a legmagasabb ponton összecsukva.
Nyomáspontjai közepesek, a hátsó fedlap horpad egy kicsit, megcsavarni a képernyőt minimálisan lehet, a billentyűzetnél is csak enyhe horpadást tapasztaltam. A gép jobb alsó része horpad a legjobban.
Összecsukva, a tetejét megkocogtatva zörög, de nem vészesen. A hátlap kissé csillogó, fényes, kékes fekete, világító Acer logóval. Belül teljesen átlagos matt feketeség uralkodik, sajnos a képernyőről ez nem mondható el, mert az fényes külsőt kapott. A touchpad 2 gombos, nem multi touch.

Hátul található a tápcsatlakozó és a hűtőrács. Bal oldalon Kensington zár, Acer EasyPort IV dokkoló csati, LAN port, VGA, HDMI, 2 db USB 2.0, hang ki-be járó és mikrofon csatlakozó, hangerő potméter, felette Express Card Csatlakozó.
Elöl egy 5 az 1-ben (SD, MMC, MS, MS PRO, xD) kártyaolvasó, középen az elhúzható fedélzár. Jobb oldalt 1 db USB 2.0, DVD író, még 1 db USB 2.0, és egy modem.

A képernyő felbontása 1280x800, 16:10 képarányú. Az akkumulátor max. fényerőn wifivel 50 percig bírja, min. fényerőn wifi nélkül 1 óra 20 perc.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Acer Aspire V5-131

    Kis méretű notebook Intel Celeronnal az alsó árkategóriából. No, de mit várhatunk 70.000 forintért?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.