2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

AMD HD5970 - A túlélő

Elkészítettem a HD5970 tesztemet, de beesett a HD 6950 DirectCU II is, ezért ő viszonyítási pont.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Üdv minden kedves olvasónak!

Hosszas rákészülés után végre elkészítettem a HD5970 tesztemet, de időközben beesett a HD 6950 DirectCU II is, ezért ma viszonyítási alapként ő fog szolgálni.
Nem véletlen adtam ezt a címet, hiszen az 5-ös széria csúcskártyája már-már legendás és az árát is jól tartja; és egyébként 2db teljes értékű Cypress magból áll, amik a HD5870-t erősítik.

Alapórajeles teljesítménye az 5850 Crossfire és az 5870 Crossfire közé lőhető be, de ma nem az alapórajeles teljesítményt fogjátok látni, hanem az emeltet, amin valószínűleg mindenki használná, aki be mer vállalni egy kis tuningot.

A kártya étvágyát 6+8 pines csatlakozók elégítik ki. 3 monitort képes kezelni, az 5-ös szériától pedig elérhetővé válik az Eyefinity technológia. Hasznos "fícsör", de hátulütője, hogy több monitorhoz több vram is kellene: 3 monitornál minimum 2GB-os, de maximum részletesség mellett nem zárnám ki a 3GB-os kártya(k) létjogosultságát sem.

Az alap ventilátorszabályzásával nem voltam teljesen elégedett, így MSI Afterburner segítségével létrehoztam egy profilt, ami nem engedi 75 fok felé soha. A hangja szokásos 2 gpu-s szörnyhöz méltó, cserébe a teljesítménye kárpótol érte.
Akit zavar a süvítése, bármikor beszerezhet rá egy jobb hűtést.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.