2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Titanic 100

100 éve, hogy elsüllyedt az egyik legtöbb emberáldozatot követelt hajó szerencsétlenség, a Titanic...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető


Nagyításhoz kattints a képre!

Bevezető:

Ezen a napon 100 éve, hogy jéghegynek ütközött, majd elsüllyedt a Titanic, amely az egyik legtöbb emberáldozatot követelő hajószerencsétlenség volt. Ezért illőnek láttam, hogy átfogóbb képet adjak a hajóról és annak katasztrófájáról. A katasztrófának köszönhetően sok ma életben lévő (jog)szabály született, mely ha megelőzni nem is, de minimalizálni tudja az emberáldozatok számát egy ilyen balesetnél.

Jó ideig nem volt a hajózásban kitétel a megfelelő számú mentőcsónak egy hajón. A Titanic katasztrófája kellett, hogy ráébredjenek, elsüllyeszthető egy ilyen hajó és ha nincs megfelelő számú mentőcsónak, akkor ezrek veszhetnek oda. Ugyan a II. világháború idején a Wilhelm Gustloff nevezetű óceánjáró katasztrófája még több emberáldozatot követelt, de az más helyzet volt. Azóta szerencsére ilyen nagy veszteséggel járó baleset nem volt a hajózásban.

A hajó ugyan 100 éve süllyedt el, azonban az érdeklődés azóta is töretlen iránta, több film, könyv, kiállítás és egyéb dísztárgyak születtek a legendás hajóról.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.