2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

A szerelő tragédiája

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A lány nagyon rosszul aludt. Álmában Pilátus volt, de nem tudta, hogy mire vélje ezt.

[ ÚJ TESZT ]

A lány nagyon rosszul aludt. Álmában Pilátus volt, de nem tudta, hogy mire vélje ezt. Korán reggel saját szájszagára ébredt, el is felejtette, hogy névnapja van.

Anyukája egy fogkefével lepte meg.

Némi tapogatózó próbálkozás után a lány nekiállt fogairól eltávolítani a lepedéket. Tudta, hogy kemény délelőttje lesz, de arra nem számított, hogy még a mosdó is eldugul. Ki kellett hívni a szerelőt.

A szerelő kisvártatva meg is jelent. Igen jó kiállású fiatalembernek látszott, kantáros nadrágjának oldalzsebeiből különböző szerszámok kandikáltak elő. (A szerelő kiskorában nagyon sok Old Shatterhand regényt olvasott, és ott figyelt fel a ''kandikál'' szóra. Az összes valamirevaló cowboy jellemzésében szerepelt, hogy milyen revolver nyele kandikál elő a pisztolytáskából, így modern értelmezésben a szerszámait igyekezett úgy elhelyezni, hogy a felületes szemlélő rögtön arra gondolhasson: nicsak, itt valami határozottan kandikál. Elő.)

[kép]

A lány el sem tudta képzelni, hogy a sok szerszám mire való. Illetve el tudta képzelni, de ennek részletezésétől kiskorú olvasóink nyugalma érdekében eltekintünk.

A szerelő bemászott a mosdó alá, kitekeredve. A lány lezseren támasztotta a fürdőszoba ajtaját és a szerelőt nézte. Amaz a válla felett visszanézett.

Hmm. Tipikusan így szokott kezdődni egy-két jobbféle, este 11 után fogható csatorna jelenete. A lány gyorsan döntött: most vagy soha!

''Kő kóla?''

A szerelő elmosolyodott, tudta, hogy ez mit jelent és válaszolt: ''Kő''. Ám a lány, várakozásával ellentétben a fridzsiderhez loholt, és kivett egy üveg kólát (a hűtőben kizárólagosan kóla volt található.) A szerelő megvonta a vállát és lecsavarta a tömítést.

A némiképp lepedékesnek látszó víz pillanatok alatt szétfolyt a kövön. A lány visszatért, kezében a kólával. Próbált igen igézően nézni. A szerelő szerint most jött el a pillanat, hogy akcióba lépjen, és hirtelen mozdulattal próbált a lány irányába kihátrálni a mosdó alól, ám a túlzott sietség miatt látványos mozdulattal és igen brilliáns (16 Khz-es) hangeffektussal ütötte be a fejét a lefolyó aljába.

A lány sikkantott.

(A lányok a sikkantást kiskoruk óta, titokban, folyamatosan gyakorolják, hogy mire nagyok lesznek, minden helyzetben tudjanak megfelelően sikkantani. A lány mostani sikkantásában izgalom és ijedtség keveredett, ugyanakkor némi tettrekészség hangját is felfedezhette benne a figyelmes hallgató.)

A lány egyből határozottan a szerelő felé indult, hogy felsegítse a kissé kábult mesterembert, ám a lepedékes csempén megcsúszva Csisztu Zsuzsát megszégyenítő piruettet mutatott be, mely gyakorlat végén a kezében levő kólásüveg a szerelő fején, hősnőnk magastalpú cipői pedig az arcán csattantak.

A csattanás után a lány már látta, hogy ezúttal felesleges lenne sikkantania.

Nem esett kétségbe. Egyből eszébe jutott óvodai szerelme, Winston Wolf, és a lány tárcsázott...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.