2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

A Sötét oldal avagy egy PC-s konzolon

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ha nem is az idők kezdete óta, de több mint egy évtizede találkozni szinte minden fórumon a témával...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Ha nem is az idők kezdete óta, de legalább több mint egy évtizede találkozni szinte minden fórumon a sokak szerint értelmetlen Konzol vs. PC vitával. Mindenki tudna órákig érvelni a sajátja mellett, de úgy érzem kevesen vannak azok akik több platformon is több éves "tapasztalattal" rendelkeznek, így úgy érzem hogy az átlagosnál jobban rálátok a témára, és ezért szeretném a tapasztalataim megosztani a többiekkel. Biztos sokan gondolkodnak egy konzol vásárlásán, de egy-egy nagyobb exkluzív cím már biztos elgondolkodtatott egy-két embert hogy milyen jó is lenne áttérni a "sötét oldalra" egy pár nap erejéig.

PC-n lassan már 10 éve játszok, főleg a FPS TPS stratégia, és utóbbi években a szimulátor vonalon, esetleg néha nagy ritkán 1-2 jobb RPG. Ezekben a kategóriákban egyre inkább előretörnek a konzolok.

A 8 éve még PC exkluzív Call of Duty manapság az egyik legfontosabb játék Xbox360-ra és PS3-ra.
Konzolos pályafutásom nagyjából 2 éve kezdődött. Már rendelkeztem egy G25-el, és hónapok után sem bírtam betelni a csodálatos Gran Turismo 5 videókkal YouTube-n.
Az akkor még hihetetlennek tűnő grafika és a beígért fantasztikus fizika/irányítás mellett nem tudtam elmenni, ráadásul a kormányom is teljesen kompatibilis a PS3-al, így 2009 januárjában megadtam magam, és vettem egy 250GBos Slim PS3-t, valamint egy használt Gran Turismo 5 Prologue-t (Akkor még nem volt kint a teljes változat, csak a szokásos Prologue verzió, ami nagyjából 60-70 autót és pár pályát tartalmazott).

Ekkor találkoztam először a rideg valósággal. Sosem értettem PC-sként hogy gyakorlatilag egy 2006-ös videokártyán hogy nézhet ki ennyire jól egy játék. Hát sehogy! Természetesen a képek és videók nem Photoshopoltak voltak, mert a játék továbbra is szép volt, nem éreztem magam becsapva, de mégsem hozták azt a szintet amit vártam.
A hihetetlenül részletes modellek egy fabatkát sem értek, hogyha a gép nem rendelkezik a megfelelő erővel hogy azt normális felbontásban render-elje. Recés élek, és a vártnál alacsonyabb felbontás. Erre még rátett egy lapáttal hogy egy 22"-os monitoron próbáltam, ami nem tudott 1080p-t, így 1680x1050-en futott, így még rosszabbá tette.

Ennek ellenére a játék nagyon jó, a kormány támogatás/fizika/FF mind messze az átlag feletti, de a legfőbb pont a csodálatos, foto-realisztikusnak kikiáltott grafika mégsem volt ott.

A továbbiakban már egy 1080p natív kijelzőn játszottam, így legalább a felbontással nem volt gond.

Sajnos ez csak tovább erősített abban a hitemben hogy egy konzol nem más, mint egy 2005/2006-os PC becsomagolva egy kis dobozba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.