2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

A Resident Evil-sorozat története II.

A PS1 éra utáni átmeneti időszaknak köszönhetünk néhány klasszikus gyöngyszemet, amelyek igen jól öregedtek.

[ ÚJ TESZT ]

Zárszó helyett - A következő rész tartalmából

Majdnem százhúszezer leütés és negyven A4-es oldal. Ez 30%-kal több, mint legutóbb. A második rész nagyon (mondjuk ki: túl) hosszúra nyúlt. Talán megbocsátható: a sorozatban ez a kedvenc érám, és nem a tinédzserkori rajongás beszél belőlem, a cikkben tárgyalt játékokat ugyanis nem próbáltam 28-30 éves korom előtt.

[kép]

Az Outbreak: File #2 korszakhatárt jelez. 2005-ben megjelent a RE 4, amely bár autentikus élményt kínál, első blikkre szinte a felismerhetetlenségig átrendezte a sorozat sava-borsát adó alapokat. A széria kedvelői ezzel két táborra váltak: akik az akcióorientált játékmenetet részesítik előnyben, és akik visszasírják a bő húsz éve megkövült mechanikát. Az új RE 3 nagyszerűen rávilágított arra, hogy ez a megosztottság azóta is jelen van, amiről persze a Capcom is tud, legalábbis erre utal, hogy szüntelenül újragondolják a sorozat horrorelemekhez és fejtörőkhöz fűződő viszonyát, no és persze az, micsoda műgonddal újították fel a Gamecube-os legendákat. A cég valószínűleg nem tudja és nem is akarja eldönteni, melyik tábornak kedvezzen, és a jövőben is hol a lövöldözést, hol a kalandjátékos motívumokat helyezi majd előtérbe.

[kép]

A jelennél (múltnál) maradva: a sorozatot kezdettől fogva négyrészesre terveztem, és ez nem változott. Még idén nyáron várható a RE 4 és RE 6 közti fő- és mellékszálakat feldolgozó harmadik rész, és a jelenig ívelő utolsó epizóddal sem szeretnék 2021-ig várni. Aztán továbbra is maradok a műfajnál. A RE után a Silent Hillt fogom kivesézni, de eszembe jutott Dead Rising, Onimusha- és Siren-cikk is, majd folytatom a műfaj történetéről szóló antológiát az Ecstaticától a Sufferingen át a The Evil Withinig. Mivel a befogadói kapacitásom véges, az olvasókat is arra buzdítom, hogy bombázzanak címekkel akár kommentben, akár privátban. Főleg említésre méltó független alkotások címeit várom, mivel az indie címekre nagyon nehéz odafigyelni. Előre is köszönöm.

[kép]

Most szusszanok egyet a RE 3 remake-kel, amivel a cikk írása miatt eddig nem volt időm érdemben foglalkozni (egy fél végigjátszás van a hátam mögött), aztán újra nekiülök a RE 0-nak, folytatom az Outbreaket és természetesen indul a RE 4 sokadik végigjátszása is a következő cikkhez.

Addig is minden kedves olvasómnak kiváló egészséget, tartalmas olvasást és jó játékot kívánok!

Azóta történt

  • PolyCore Defense bemutató

    Amikor egy játék nem akar több lenni kategóriájában, mégis ezt olyan minőségben teszi, ami miatt érdemes róla beszélni.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.