2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

A Raspberry Pi találkozik a felhővel

Gyorsítsuk PC segítségével a programfordítást, avagy elosztott fordítás különböző architektúrák között!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Gyorsítsuk PC segítségével a programfordítást, avagy elosztott fordítás különböző architektúrák között. A leírás nem csak Raspberry Pi tulajdonosok számára lehet hasznos, hanem bárkinek, aki más hasonló fejlesztői rendszert használ.

Biztosan találkoztatok már a Raspberry Pi névvel. Ha mégsem, akkor ajánlom az ismerkedéshez a témában korábban megjelent Logout.hu írásokat, a PH! fórumát, valamint a hivatalos tudástárat. Emlékeztetőül lássuk az összetéveszthetetlen logót, amely a készülékhez és a mögötte álló alapítványhoz kapcsolódik:

(IMG:/dl/upc/2012-11/02/23987_eubiggxykktjknix_raspi_colour_r_300.png)(/IMG)
“Raspberry Pi is a trademark of the Raspberry Pi Foundation”

Maga a készülék egészen ígéretes azok számára, akik tudják mire használják. Mivel a RasPi ARM architektúrára épül, ezért a rá készített linux disztribúciókon kívülről származó programokat magunknak szükséges lefordítani. Egy összetett program lefordítása még erős asztali gépen is hosszú perceket vagy órákat eltarthat, s ez még inkább igaz ezen a pöttöm masinán.

A következő oldalakon a technológiai áttekintés után megismerkedünk azzal, hogyan lehetséges normál számítógép sebességével megtámogatni a RasPi-n futó programfordítást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Hőmérséklet mérő Pi

    Egy kis bevezető után bemutatom a hőmérséklet mérésének egyszerű megvalósítását Raspberry Pi-al.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.