2019. augusztus 22., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

A problémamegoldó akcióba lép

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Csengettek. A lány tudta, hogy ki lesz az, de mégis örömmel üdvözölte a kissé szúros tekintetű,...

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

Csengettek. A lány tudta, hogy ki lesz az, de mégis örömmel üdvözölte a kissé szúros tekintetű, őszülő halántékú, tömzsi urat.

''Vinszi!''

A látogató egy pillanatra sem mosolyodott el.

''Vinszi, tudsz róla, hogy ahogyan öregszel, egyre jobban hasonlítasz Harvey Keitel-re?'' A lány még mindig sugárzott.

Winston Wolf rögtön a tárgyra tért.
''Mostál fogat?''

''Igen, Vinszi, és itt van a probléma''. A lány bevonszolta a férfit a fürdőszobába, hogy megmutassa a lepedékes padlón kecsesen elnyúló szerelőt, akinek arca... nos, nem éppen reggeli matinébe való volt, már csak a jelentős mennyiségű vér miatt sem. Winston tekintete a szerelő kantáros nadrágájra szegeződött.

''Mi a rosseb kandikál itt elő?'' Szeme a zsebekből kibukkanó tárgyakat pásztázta. A lány gyorsan közbevágott: ''Én is ezen gondolkodtam, Vinszi, de most ne próbáljuk ki, hogy mire jók ezek, inkább adj tanácsot.''

''Egyedül nem tudom ezt megoldani, de van rá emberem.'' A férfi arcán töprengés jelei látszódtak. ''Mindenesetre adj egy kólát.''

A lány örült, hogy ilyen testreszabott feladatot kapott, a hűtő felé rohant. Winston a szerelő mellé térdelt (de vigyázott, hogy élére vasalt nadrágja ne legyen lepedékes-véres-vizes), és kitapogatta a pulzus. Majd bólintott.

A lány visszatért a pohár kólával. Winston első ízben mosolyodott el. ''Köszönöm.'' Felhörpintette az italt, majd az üres poharat elemi erővel a szerelő fejéhez vágta.

''Még élt.''

Nem mondhatni, hogy a lány nyugodt maradt volna az események hatására. Ezért sikkantott. Ebben a sikkantásban volt némi döbbenet, egy nagy adag hisztéria és egy csiptnyi tisztelet, értelemszerűen Winston irányába. Az óvodai szerelem nem múlt el nyom nélkül.

A férfi elővette.

A mobiltelefonját és tárcsázott. (Érintőképernyős, Bluetooth-os, MP3 lejátszós, Dual Core processzoros, vízhűtéses, titánium-burkolatos.) Röviden beszélt, hangja utasító volt.

''Öt percen belül itt a legjobb emberem, meg fogjuk oldani az ügyet.''

Nem is telt el öt perc. Csengettek. A lány kinyitotta az ajtót és megpillantotta a fiatalembert, akitől elállt a lélegzete.

A fiatalember hálós atlétát viselt.

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.