2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

A nap ereje

Két napenergiával (is) tölthető powerbanket mutatok be nektek, amely mind kirándulások, mind hétköznapi felhasználás során jól teljesítenek.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, beszerzés

Bevezető

Ki ne ismerné az okostelefon-használók rémálmát, amikor fontos vagy kevésbé fontos felhasználás közben egyszercsak lemerül a telefon. Navigáció közben, ha éppen azt sem tudod hol vagy, vagy akár neten keresel valamit, hogy meg tudd mutatni egy bolti eladónak vagy az orvosi rendelőben várakozás közben, amikor még vagy 20-an vannak előtted és senki nincs, akivel beszélgethetnél, vagy éppen kirándulsz a családdal, iszonyatosan eltévedtek az erdőben és kéne egy térkép, de esik az akkumulátor kapacitása.

Az utóbbi egy-másfél évben nekem sajnos mindig a legrosszabbkor jött elő a probléma. Ráadásnak vagy olyankor, amikor nem autóval voltam valahol - tehát a kocsiban nem tudok rátölteni - vagy olyankor, amikor konnektor nem volt a környéken. Idegbaj. Ahogy sokan mások én is elkezdtem hát powerbankek után nézni, de már akkor tudtam, hogy nem elégszem meg olyannal, amit otthon feltöltök, kell valami alternatíva is - és bár hallottam magam is azt az eszméletlen nyilatkozatot, hogy azért nem jó a napelem, mert éjszaka nem termel áramot, hát nekem elég meggyőző, ha nappal termel...

Beszerzés

Az árérzékeny vásárlóközönségnek akár az internetes aukciós portálok, akár a kínai webshopok mind-mind remek beszerzési források. Én magam a talán legismertebb amerikai aukciós portálról rendeltem immár a második energiaforrásomat. Az elsőt még akkor, amikor SGS4-et használtam. Ennek az akkumulátora 2600 mAh-s volt, így aztán az 5000 mAh-s energiaforrás majd' kétszer tudta feltölteni.

Nem egészen 3500 Ft volt ingyenes szállítással, ami HK-ból 3 hét alatt ért ide. Tetszett, hogy normális dobozba volt csomagolva, és még egy karabinert is adtak hozzá. Eleinte nem tudtam, hogy minek van a karabiner, majd utóbb rájöttem a helyes használatra (karabinerrel felakasztva egy öv-bujtatóra a nadrágomon - adatkábel pedig bedugva a zsebemben lévő telefonba...).

A második rendelése idején már megvolt legújabb telefonom a Redmi Note 3, így abszolút úgy voltam vele, hogy ennek a 4000 mAh-s akkumulátorát kétszer tudnia kell feltölteni az új jövevénynek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.